StoryEditorOCM
NogometEdin Julardžija

Jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa objasnio zašto je došao u Šibenik

Piše Šibenski.hr
12. srpnja 2021. - 11:41

U Maksimiru nije bilo kruha za njega. No, ne treba od toga raditi slučaj jer Dinamo trenutno imao preko 40 igrača u krugu prve momčadi i teško se mladi igrač može izboriti za minutažu. Shvatili su to i u taboru Edina Julardžije te sredinom prošlog tjedna otišli na posudbu u Šibenik, piše Germanijak.

“Nema tu posebne mudrosti. Dijete sam Dinama i san mi je igrati u Maksimiru, ali isto tako sam svjestan da su mi potrebne seniorske minute u HNL-u. Želim se nametnuti kroz igru i zato sam odabrao okolni put. Nitko sretniji od mene da na kraju sezone kažu: "Edo, vraćaš se u Dinamo". I raditi ću sve od sebe da tako i bude”, priča Julardžija koji je u subotu debitirao za Šibenik u prijateljskoj utakmici protiv Posušja. Momčad sa Šubićevca je poražena 2-0 , ali činjenica je da nisu igrali u najboljem sastavu i da je momčad malo načeta nakon što su na pripremama imali trovanje hranom.

“Igrao sam od prve minute na poziciji osmice. Ja sam zadovoljan kako je to izgledalo, ali najvažnije je mišljenje trenera. Znate, odradio sam tek jedan trening sa Šibenikom i siguran sam da će biti bolje kako će vrijeme odmicati”.

Prema prvim reakcijama, Edo bi brzo mogao postati miljenik publike. S lakoćom se nosio s protivnikom, vidi se da ima iskustvo prve HNL iz Koprivnice. Isto tako, domaćini respektiraju što je imao veliku želju da dođe u Šibenik, svjestan da bi to mogla biti “win-win” situacija. A ondje je Julardžija zatekao Antonia Marina, tu je i Stipe Bačelić-Grgić s kojim je igrao u Slaven Belupu. Svi oni su mu lijepim tonovima opisali Šibenik što je prelomio odluku. Iako, naravno da je presudni argument pronašao u želji struke Šibenika koja mu je jasno rekla da ga vidi u svojim planovima.

“Nema trenera na svijetu koji će ti reći da ti garantira minutažu i to nisam niti očekivao. Meni je bitno da imam povjerenje, da sam osjetio da me žele i sam ću se nametnuti i opravdati odluku da dođem u Šibenik. Sviđaju mi se ideje trenera koji želi igrati nogomet. Dakle, lopta po podu, brza igra, bez nabijanja. To je igra koju volim koju sam čitav život igrao u Maksimiru i veselim se ovome što me čeka u Šibeniku”.

Edin Julardžija je u Dinamu od svoje šeste godine. Prošao je sve uzraste, bio je jedan od lidera “fakina” i dojmi zrelošću u igri i razgovoru. Iako mu je tek 20 godina… Na pitanje jel’ mu žao što nije ove sezone dio Dinama, servirat će razuman odgovor.

“Sjediti na klupi samo da mogu reći da sam igrač Dinama mi nije opcija. Želim napredovati, dokazati se kao igrač. Nema nikakve ljutnje jer znamo da Dinamo nema vremena čekati. Ovako ću dobiti sve što želim i sve je na meni”.

Šibenik ima ozbiljan raspored na početku sezone. U prvom kolu gostuju kod Osijeka, a zbog novog travnjaka dogovoreno je da im prva domaća utakmica bude tek u petom kolu. Osim u Osijek, putovat će u Veliku Goricu, Split i Koprivnicu…

“Da, tako je ispalo ali ionako tijekom sezone morate igrati sa svakim, prije ili kasnije. Idemo skupljati bodove, uigravati se i dokazati da Šibenik može biti jedna lijepa priča HNL-a”, s optimizmom je zaključio Julardžija za portal Germanijak.

25. travanj 2024 17:53