StoryEditorOCM
Nogomet‘Bomba‘ sa Šubićevca

Iz Real Madrida u Šibenik: Osvajač juniorske Lige prvaka na posudbi u narančastom dresu do kraja seozne

Piše Krešimir Gulin
29. rujna 2020. - 12:22

Sjajno zvuči vijest lansirana sa Šubićevca. U redove novog prvoligaša Šibenika stiže igrač iz Real Madrida! Riječ je o 19- godišnjem Alvaru Martinu Friasu, koji je s kraljevskim klubom osvojio juniorsku Ligu prvaka. Martin je prošao sve uzraste Reala od 2012. godine, a dio je njihove akademije od 2017. godine. Pod trenerskim vodstvom nekadašnjeg čuvenog napadača Reala Raula, Martin je ze ekipu koja je osvojila junirosku Ligu prvaka odigrao pet utakmica i zabio jedan pogodak.

Martin na Šubićevac dolazi na posudbu do kraja sezone. Naravno, zasluga je to novih kolumbijskih vlasnika HNK Šibenika koji imaju razgranatu menadžersku mrežu u zemljama Latinske Amerike, ali očito i u Španjolskoj. Prema informacijama sa Šubićevca, Martin se najbolje snalazi na poziciji klasičnog veznjaka, ili 'fantaziste'. No, nije mu strano zaigrati i na krilnim pozicijama.

Dakle, angažman nogometaša iz Real Madrida melem je za uši navijača Šibenika, a dosta znači i za dizanje rejtinga cijelog kluba. Naravno, tek treba vidjeti hoće li mladi igrač dokazati svoju vrijednost u 1.HNL i biti od koristi treneru Krunoslavu Renduliću. Kolumbijci koji trenutačno 'vladaju' Šubićevcem kažu da je riječ o velikom talentu i nadaju se da bi s Martinom mogli postići barem nešto slično kao što je Dinamo napravio s Danijem Olmom.

Nadalje, koloniji kolumbijskih nogometaša kojih je trenutačno pet na Šubičevcu, ovih dana će se priključiti još jedan. Radi se središnjem braniču Kevinu Angulu, koji je član U-20 kolumbijske reprezentacije.

Sa Šubićevca stiže i informacija kako još uvijek nisu sređeni svi papiri za 20- godišnjeg napadača Yeffersona, koji su očito zapeli u SAD-u, gdje je Kolumbijac igrao na posudbi u drugoligašu Portlandu. Inače, prema neslužbenim informacijama novi vlasnici Šibenika smatraju kako bi upravo Yeffersom trebao biti pravo rješenje za vrh napada 'narančastih', pa vjerojatno neće tražiti i treću špicu pored njega i Denija Jurića.

Međutim, najvjerojatnije će tražiti pojačanja na desnoj strani, gdje trener Rendulić može računati samo na Martina Pajića. U ovom slučaju, cilja se na jednog domaćeg igrača. O kome je riječ u klubu nisu otkrivali. No, to zasigurno neće biti davna Rendulićeva želja- Todorovski, jer je Makedonca Osijek na posudbu transferirao u Istru, najljućeg Šibenikovog suparnika u borbi za prvoligaški opstanak.

20. travanj 2024 07:59