StoryEditorOCM
NogometNAPADAČ ŠIBENIKA

Ivan Santini otvoreno o vjeri: ‘Kad netko psuje na terenu, molim Boga da mu oprosti‘

Piše Šibenski.hr
22. listopada 2024. - 17:28

Bivši Vatreni i profesionalni sportaš je naglasio da je danas iznimno sretan jer se, nakon svih svojih angažmana ponajviše na sjeveru europskog kontinenta, ali i na Bliskom istoku te dalekoj Kini, vratio kući u rodni Zadar. Sada svakoga dana putuje na treninge u klub u obližnjem Šibeniku gdje brani narančaste boje kluba iz Grada sv. Jakova.

"Mislim da svatko u nekim zrelim godinama, prije ili kasnije, osjeti da život nije lagan, s mnogo problema, izazova i prepreka koje treba prijeći, a dragi Isus nam je pokazao svojim životom kako treba kroz život ići, živjeti i ljubiti, a to nam daje duboku utjehu, smisao, i to je jedini Put, Istina i Život", rekao je Santini. Istaknuo je da je, prema njegovom mišljenju, najvažnije Bogu se prepuštati, blagoslivljati druge i dopustiti Bogu da vodi naše živote, piše Direktno.hr.

Nogomet mu je ljubav, posao i sve u životu te ističe da Bogu dopušta da mu vodi moj posao i njegovu ljubav te da On radi na njegovom poslovnom i sportskom putu ono što je Njegova volja. "Hoće li to biti uspjeh ili neuspjeh, u očima ljudi, sada je to manje bitno. Bog zna što je najbolje za mene i ja ga želim samo na taj način proslavljati i svima pokazati da sam Božji", rekao je Zadranin, ali i je priznao da je očekivana ona ljudska grešnost i slabost.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Otkrio je i može li se među nogometašima ipak osjetiti da je netko od njih više u vjeri. "Na terenu je to malo teže. Ljudi su fokusirani na utakmicu, ali u malim djelićima i nekim trenucima nepravde, ili boli, ti vidiš kako netko reagira, kada ti npr. suparnik pruži i ruku pomoći. Kroz te male znakove ljubavi i ljudskosti možeš naslutiti da je netko stvarno u duhu, a u suprotnom možeš vidjeti i kada nije u duhu, primjerice kada psuje", rekao je konstatirajući da nažalost u našem sportu, kao i društvu, ima mnogo psovke i bogopsovke. On se u takvom trenutku, kada čuje psovače, pomoli za njih i blagoslovi ih.

Poručio je da mu tijekom utakmice misli lete na sve strane. "Molim Boga da mi pomogne, da mi dadne snage, kad sam umoran da izdržim, molim ga da se nešto dogodi na terenu i onda kada čujem da netko psuje, molim Boga da mu oprosti, i blagoslivljam te ljude", rekao je. "Cijeli život bi nam trebao biti protkan Bogom, a ne da mu poklanjamo mrvice, jer ako želimo imati dobar odnos s nekim onda mu moramo pokloniti cijeli dan, koliko možemo, veći dio dana, ali na tome treba raditi svako na sebi pa tako i ja koji se često zateknem kako Bogu poklonim samo dio dana, a to je najčešće kada sam umoran, ili navečer, ili kad sam dekoncentriran, tako da imamo baš mnogo prostora za napredak", rekao je.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

 

 

 

22. listopad 2024 17:30