StoryEditorOCM
NogometBoris Pandža

Iskusni stoper Šibenika uoči gostovanja u Gorici: I ja bih mijenjao dojam za bodove

Piše Krešimir Gulin
27. kolovoza 2020. - 18:15

Dojam dobar- bodova nula! Tako bi se najkraće mogao opisati nastup nogometaša Šibenika u prva dva kola 1.HNL u kojima su poraženi u Rijeci (1:2) i na Šubićevcu od Varaždina (0:1). U obje utakmice, 'narančasti' su bod(ove) gubili u samim završnicama. Ili, da utakmice traju 80 minuta, Šibenčani bi sada umjesto nule imali makar četiri boda. Na kontu im zasigurno ne bi pisala nula da su imali i malo sreće sa suđenjem. Premda iz kluba nisu to potencirali u javnosti, nedvojbeno su oštećeni kontra Varaždina kada sudac Pejin nije svirao kazneni udarac zbog prekršaja nad Pandžom. Još veći krimen za tu situaciju nosi VAR sudac Duje Strukan, koji se nije oglasio što je začudilo i sudačkog eksperta Vladu Svilokosa, koji je o tom slučaju govorio u programu HNTV-a potvrdivši kako je Šibenik oštećen.

U okolnostima dva nespretna poraza, nije se bilo lako pripremati Šibenčanima za teško gostovanje kod Gorice, koja ima stopostotan učinak. I za razliku od 'narančastih', Gorica je do bodova dolazila baš u završnicama utakmica:

- I ja bih isto mijenjao dojam za bodove. Od dojma se ne živi i ne ostaje u ligi. Gorica je baš dobra ekipa, pravo osvježenje naše lige u zadnje vrijeme. Svaka im čast, jer mislim da su pravi putokaz drugim klubovima kako bi trebalo raditi . U Goricu idemo dati svoj maksimum volje i želje. Nadam se da bi se loš trend koji nas je do sada pratio, gore mogao preokrenuti. Odnosno, da nam se dobre igre okrune i bodovima- kazao je iskusni stoper Boris Pandža, koji je istinski lider narančaste svlačionice premda ne nosi kapetansku traku.

Iako je Goricu tijekom tjedna napustio opasni napadač Ndiaye, Pandža i njegov kolega u zadnjoj liniji Bilić imat će dosta posla. Glavni strijelac Goričana je Srbin Mudrinski:

- Da, baš je dobar. Zabio je četiri gola, iako ulazi s klupe. Opet očekujem da će biti njihov joker. Iako je velik i djeluje nezgrapno, opasan je u kaznenom prostoru. Međutim, jaka je i njihova vezna linija. Kalik igra odlično, pa 'mali' Babec... Igraju baš timski, imaju glavu i rep. I mi moramo odgovoriti momčadskom igrom. Znači, mogla bi to biti prava šahovska partija- misli Pandža.

Niste spomenuli glavnu zvijezdu Gorice- Kristijana Lovrića?

- Je, on im je nominalno udarna igla. Ali, u zadnje vrijeme ne igra baš dobro. Nadam se da i protiv nas nastaviti s blijedim igrama- zaključio je najiskusniji igrač Šibenika.

A trener Krunoslav Rendulić neće moći računati na bivšeg igrača Gorice, Vodičanina Tonija Španju, koji je 'pocrvenio' u ogledu s Varaždinom:

- Svi ostali idu na put. Dobro je što je napadač Deni Jurić normalno trenirao i u ozbiljnijoj je konkurenciji. Gorica je dobra ekipa, kojoj je samopouzadnje naraslo na krilima dvije pobjede. međutim, mi idemo po pozitivan rezultat i tako će uvijek biti dok sam ja trener Šibenika- rekao je Rendulić.

Vjerojatni sastav Šibenika: Labrović, Pajić, Pandža, Bilić, Anočić, Ćurić, Bulat, Sahiti, Rak, Prince, Jurić.

Utakmica Gorica- Šibenik igra se u petak u 20 sati, a sudac je Ivan Vučković iz Zagreba.

20. travanj 2024 09:50