StoryEditorOCM
NogometBoris Pandža

Iskusni stoper otkriva zašto je izabrao Šibenik: Mostarac sam koji jako voli Dalmaciju

26. srpnja 2018. - 15:10

Na Šubićevcu je i službeno predstavljen Boris Pandža (31), iskusni stoper koji će u novoj sezoni nositi dres HNK Šibenik. Sportski direktor Šibenika Ivan Bulat objasnio je kako je jedno jako poznato nogometno ime poput Pandže završilo na Šubićevcu.

– Slažem se s tezom da Pandža ima veliku specifičnu težinu u nogometnim krugovima. Dovoljno je spomenuti da čovjek ima golemo iskustvo iz splitskog Hajduka te reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ostvario je dobru karijeru i drago mi je što je pristupio Šibeniku. Uvjeren sam kako će svojim iskustvom, znanjem i pristupom i ponašanjem biti svojevrsni lider naše momčadi. Pandža je već dugo na nogometnim terenima, ili rekao bih da dosta dugo traje jer je rano počeo svoj nogometni put. No, on je ustvari u najboljim nogometnim godinama. Nadam se kako ćemo zajedno s Pandžom napraviti dobre rezultate. Pitate me kako je Pandža završio u Šibeniku? Jednostavno, preko nekih svojih prijatelja sam doznao da je raskinuo ugovor s Čelikom iz Zenice, u kojem je igrao prošle sezone. Potom sam stupio u kontakt s njim i brzo smo se dogovorili. Podudaraju se naše klupske i njegove igračke ambicije. Još kad smo shvatili da mu se sviđaju grad i podneblje, stvar je bila riješena – kazao je Ivan Bulat.


Jačanje pozicije


Iskusni Pandža trebao bi pojačati konkurenciju na stoperskim pozicijama, gdje su prošle sezone nerijetko bili usamljeni Martin Vukorepa i Perica Šare. Pojačanje u zadnjoj liniji bilo je nužno jer ni Vukorepa ni Šare nisu baš briljirali tijekom proljeća, uostalom, kao ni cijela momčad Šibenika. No, sada se okreće neka nova stranica. Tako će Pandža, koji je nekoć vodio ljute bojeve protiv Šibenčana na Šubićevcu kao igrač Hajduka, sada braniti narančastu boju.

– Pravo mi je zadovoljstvo što sam došao u Šibenik. Znate, ja sam rodom Mostarac, ali emocionalno sam vezan uz Dalmaciju, uz ovo podneblje. Dugo sam igrao i živio s obitelji u Dalmaciji i nije mi dugo trebalo da se odlučim ponovno se vratiti. Što se tiče mojih igračkih iskustava na Šubićevcu, znam da gostovanja na ovom stadionu nikada nisu bila ugodna. Nadam se da će tako biti i ubuduće za ekipe koje budu dolazile u Šibenik – kazao je na početku Pandža, koji je već na prvoj presici odavao dojam ozbiljnog profesionalca i ozbiljnog obiteljskog čovjeka, budući da je oženjen i otac dvoje djece, a treće je na putu.

– Fizički se stvarno dobro osjećam. Tijekom svoje igračke karijere bio sam profesionalac i uvijek se držim neke regule. Tako da sam apsolutno spreman za nastup – govori novi član šibenskog drugoligaša.


Najstariji u ekipi


S obzirom na to da je Pandža na Šubićevcu tek oko dva i pol tjedna, zanimalo nas je kakvi su mu prvi dojmovi o ekipi.
– Malo mi je čudno što sam najstariji u ekipi, a uopće se ne osjećam staro... Šalu na stranu, poznajem jako malo svojih suigrača. Znam Davora Kukeca, protiv kojega sam igrao dok je on bio u Interu, a ja u Hajduku. Uostalom, mi smo i isto godište. Vidim da je dosta mladih igrača i to je dobro. Mladima treba davati šansu, jer na ovom području ima dosta talentiranih igrača koji će se isprofilirati u kvalitetne nogometaše – misli Pandža.

Iskusni je stoper, osim u Hajduku, Širokom te u reprezentaciiji BiH, igrao i u Belgiji i Poljskoj.
– Imao sam zanimljiv nogometni put. Bilo je i lijepih epizoda, jasno, i onih turbulentnih. Iskreno, nisam upoznat sa stanjem ekipa u 2. HNL. U hodu ću se prilagođavati, a od svojih suigrača doznajem tko bi nam mogli biti glavni suparnici – kazao je.

A što misli o tome koliko može ovosezonski Šibenik?
– Koliko znam, Šibeniku je uvijek cilj boriti se za vrh tablice. No, konačni rezultat ovisi o dosta faktora. Čujte, Šibenik sigurno nije bez ambicija, i da nije tako, ja sigurno ne bih dolazio ovdje. Treba vjerovati da se može puno. Evo, i minulo Svjetsko prvenstvo je pokazalo da je sve moguće. Uz dobar rad, mogući su i dobri rezultati – zaključio je Boris Pandža.

26. travanj 2024 12:03