StoryEditorOCM
NogometNogomet

Iako je njegov Šibenik zabilježio prvi poraz u Medulinu, trener Perković je optimist: Sve je za pohvalu!

7. veljače 2019. - 10:32

Svakoj lijepoj priči dođe kraj, pa tako i seriji pobjeda nogometaša Šibenika u pripremnom razdoblju. "Narančasti" su prvi put poraženi tek u četvrtoj prijateljskoj utakmici u pripremnom ciklusu za nastavak natjecanja u 2. HNL. Prvi kiks momčad trenera Borimira Perkovića doživjela je u Medulinu od Dynama iz Čeških Budejovica. Lider češke druge lige bio je bolji od vodeće momčadi 2. HNL s 2:0 (1:0). U toj utakmici za Šibenik su igrali: Labrović, Pecolaj, Vukorepa, Pandža, Blaić, Barišić, Bulat, Kendeš, Kukec, Maleš i Antunović. S klupe su ušli: Rogić, Prince, Musa, Celić, Bilić, Stanić, Okechukwu, Galešić, Lokin i Fuštin.

Podsjetimo, na početku sedmodnevnih priprema u Istri, Šibenik je svladao bosanskohercegovačkog Premijer ligaša Krupu s 2:0 (Celić, Bulat), dok je ranije na Šubićevcu bio bolji od trećeligaša Zagore 6:0 i Junaka 1:0 (Lokin). U te prve tri utakmice Šibenik je bio čvrst i dominantan, čak i tehnički veoma dotjeran. Međutim, ni poraz od Čeha nije previše poljuljao trenera Perkovića:

- Kada bih ocjenjivao dosadašnji dio priprema, mirne duše bih mogao kazati kako je sve za pohvalu. Posebice bih pohvalio igrače i način na koji treniraju. Ta ocjena stoji bez obzira na poraz od Čeha. Jer, dok smo bili svježi, bili smo vrlo dobri i u toj utakmici. Logično je da je umor najveći baš u ovom tjednu, koji je praktički udarni u cijelom tijeku priprema. Osim toga, odigrali smo tri utakmice u pet dana. Inače, u Medulinu imamo odlične uvjete za trening, a zadnjih dana nas je i vrijeme poslužilo - referirao je Perković.

Karlo Veliki ostaje

Prije povratka u Šibenik, "narančasti" će u Medulinu za vikend odigrati još jednu utakmicu. Protivnik će se znati nakon što se odigraju sve utakmice po skupinama turnira na kojem Šibenik sudjeluje zajedno s Krupom, Dynamom, Titogradom, Zrinjskim i Osijekom 2.

Inače, iz početnih sastava zadnje dvije utakmice jasno se vidi kako je Perković već posložio kostur momčadi. Očito je kako će prvi stoperski par biti Vukorepa i Pandža, bez obzira na angažman Karla Bilića:

- On ostaje s nama. Dobio je zeleno svjetlo od svih instanci, jer vjerujemo da nam može pomoći na proljeće - kazao je Perković na temu angažmana 25-godišnjeg stopera iz Dugog Rata.

Nadalje, Perković na bekovskim pozicijama optira za kombinaciju Pecolaj-Blaić, koja mu je bila opcija i na početku sezone. Zanimljivo, na lijevom boku Perković forsira klasičnog dešnjaka Blaića, premda u kadru ima prirodnog ljevaka Musu, koji je vrlo dobro odradio kraj jesenske polusezone.

U veznom redu praktički je nedodirljiv Branimir Barišić u paru s Markom Bulatom. Barem dok se "pod zastavu" ne vrati ozlijeđeni Ivan Roca.

- Roca je imao istegnuće podizača mišića. Međutim, on se uključio u normalan trening. Gotovo da je bio spreman igrati protiv Čeha, ali nisam htio ništa riskirati. Roca će sigurno igrati iduću utakmicu - veli trener Šibenika.
Na krilnim pozicijama kao prvi Perkovićev "pick" doimaju se Kendeš i Maleš, dok Okechukwu vreba prigodu s klupe. Praktički najveća novost ovih priprema je guranje iskusnog Kukeca na mjesto "trequartiste":

Kazna za Kup

- Čujte, to je vjerojatno i prva Kukecova pozicija. Istina, kostur momčadi imamo. No, još uvijek su otvorene 2-3 pozicije. Pazite, još je dosta treninga i utakmica do početka sezone - govori Perković.

A do prve službene utakmice s Osijekom 2 (2. ožujka), Šibenik ima dogovorene još tri pripremna susreta. Prvi je 16. veljače s Lučkim na Šubićevcu, a na svom stadionu "narančasti" će 20. veljače dočekati Međimurje. Generalka je 23. veljače na Poljudu s Hajdukom 2.

I dok se ostatak momčadi Šibenika bude vraćao na Šubićevac, Marko Bulat će još nekoliko dana ostati u Istri, točnije u Poreču. Naime, Bulat je pozvan za novo okupljanje U-19 reprezentacije Hrvatske. Priključit će se najboljim mladim igračima Hrvatske 11. veljače, koji će 12. i 14. veljače odigrati prijateljske utakmice protiv vršnjaka iz Srbije.

Na koncu, notirajmo i kako je Šibenik disciplinski kažnjen zbog "propusta u organizaciji" Kup utakmice s Hajdukom, koja je odigrana u listopadu prošle godine. "Disciplinci" su odlučili kako će Šibenik iduću domaću utakmicu morati odigrati sa zatvorenom istočnom tribinom. Bit će to 9. ožujka kada na Šubićevac stiže Zadar. No, s obzirom na to koliko je gledatelja jesenas dolazilo na Šubićevac, i zapadna tribina bit će i više nego dovoljna da ih sve primi.

08. svibanj 2024 00:26