StoryEditorOCM
Nogometšto učini dokonost

Hrvatska u četvrtfinalu, a slave - Srbi! Prisvojili Subašića, izvlače Rakitićeve 'skandale', ali kako su krenuli do kraja Mundijala, Srbi će postati svi

2. srpnja 2018. - 14:01

Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, a slave - Srbi. Slave tako naši susjedi Subašića i Rakitića, a Danijela su čak proglasili Srbinom. Ma dobro, nema veze, neka su ljudi sretni zbog uspjeha hrvatske reprezentacije, ali idemo barem razbiti mit.

Senzacionalistički srpski mediji na naslovnicama pišu 'Srbin odveo Hrvate u četvrtfinale', 'Subašićevu ženu otac Hrvat prebio jer se udaje za Srbina, a danas ga tast slavi' i mnoge druge gadarije. U bespoštednoj borbi za klikove u stanju su i živa čovjeka proglasiti mrtvim, a promijeniti nacionalnost jednom vrhunskom vrataru smatra se kao svakodnevna obveza.

Uzalud je Danijel nekoliko puta isticao da je Hrvat i katolik, a da mu je otac bio pravoslavac, nekima riječ onoga tko o sebi priča, očito, ne znači ništa. Baš kao, nažalost, i hrvatskim medijima koji su srpskog hrvača Davora Štefaneka proglasili Hrvatom iako je sam mnogo puta ustvrdio da je Srbin.

Bilo kako bilo, Danijel je Hrvatsku svojim obranama odveo u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, a ne bismo imali ništa protiv da u nedjelju 15. srpnja s naslovnica srpskih medija vrišti 'Srbin doneo Hrvatima svetski naslov'. Ako ga toliko žele svojatati, mi im zabraniti ne možemo.

A još jedan junak sinoćnje pobjede slavljen je u Srbiji. Ivan Rakitić prijatelj je srpskog izbornika Mladena Krstajića. Naš reprezentativac i nekada sjajni srpski branič zajedno su igrali u Schalkeu i njihovo prijateljstvo traje od tada. Zajedno su uhvaćeni u izlasku na koncert folk zvijezde Mile Kitića pa ih je klub zbog toga kaznio, a Rakitić je nedavno kupio semafor Krstajićevom klubu, Radniku iz Bijeljine.

Srpski su mediji to iskoristili da naprave priču u kojoj Hrvati danas slave igrača koji je zajedno sa srpskim izbornikom bježao na koncert srpskog izvođača. Zaista skandal nezapamćenih razmjera. Da dva nogometaša odu na koncert. To se nikada prije nije dogodilo, baš kao ni da se Srbin i Hrvat druže. U nastavku šire i laži da su huligani napali kuću Ivana Rakitića, ali nakon svega napisanog ta laž prenesena iz hrvatskih medija prolazi ispod radara.

Na kraju, možemo baš kao i kod Subašića poželjeti da za 13 dana pišu da je 'čovek koji je bežao sa selektorom Srbije i kupovao Srbima semafor' donese novu radost Hrvatskoj.

02. svibanj 2024 06:29