StoryEditorOCM
NogometTužni nakon pobjede

Emotivan istup Borimira Perkovića i Jose Bulata: 'Samo sitni politički pijuni govore da ne želimo ući u 1.HNL. Sram ih bilo!'

13. travnja 2019. - 22:03

Povici dijela navijača "Uprava odlazi!" i komentari u stilu "Ne želite u Prvu ligu" nakon pobjede Šibenika nad BSK-om 3:2, posebno su teško pali treneru Borimiru Perkoviću i predsjedniku Nadzornog odbora Josipu Bulatu, koji su neočekivano emotivno istupili pred novinarima:

- Nije teško samo nama, nego i igračima. Oni su ušli u svlačionicu i nisu bili sretni kao inače nakon pobjede. Kako će im biti lako kad se sumnja u sve nas u klubu. Mogu samo kazati da Joso i Ivan Bulat, Jure Zoričić, Borimir Perković, svi u stožeru i svi igrači itetako žele da Šibenik uđe u 1.HNL. To samo ne žele sitni politički pijuni. No, oni nas neće spriječiti ni pokolebati. A ja im poručujem da ih samo može biti sram- 'otovorio' se inače vrlo odmjereni Borimir Perković.

U istom tonu nastavio je i prvi čovjek HNK Šibenika:

. Ja sam tužan nakon pobjede! Borimo se za prvo mjesto s budžetom od 3,5- 4 milijuna kuna. Na prvom mjestu smo 80 posto sezone. Dali smo najviše, a primili najmanje golova... A zauzvrat dobijemo ovakvu šamarčinu!- rekao je Bulat.

 

 

On je razočaran činjenicom što Šibenik cijele sezone gleda vrlo mali broj publike:

- Naš glavni konkurent Varaždin svaku utakmicu ima 1000-1500 gledatelja, dok mi imamo 200-300 ljudi. Pitam se, živimo li za Šibenik samo ja, trener, stručni stožer i igrači. Ako je tako, što će nam onda Prva liga, možda je bolje da uđe Varaždin... Ja želim 1000, 2000 ljudi na Šubićevcu svaku utakmicu. Svaki navijač poreban je Šibeniku i svakom našem mladom igraču. Doista ne znam čemu sve ovo. Ja ću se preispitati i čak postoji mogućnost da se povučemo...- sipao je u jednom dahu Bulat.

Onda ga je okuražio trener Perković, pa je Bulat počeo pričati kako to priliči jednom 'fajteru' kakav je bio cijelu karijeru na travnjaku:

- Ma, nas nitko neće pokolebati. Dat ćemo ne 100 posto, nego milijardu posto sebe da uđemo u 1.HNL. A hoćemo li u tome uspjeti? Pa, tko danas išta može kazati sa sigurnošću... Zaista, bole me povici da ne želimo ući u Prvu ligu. Pozivam sve prijatelje Šibenika da dođu u klub i ja ću im objasniti sve što radimo. Pa, najmanji budžet u 1.HNL je između 12 i 15 milijuna kuna. Evo, Robert Markulin iz Slaven Belupa mi je rekao da nemamo što tražiti u 1.HNL bez 15 milijuna kuna- zaključio je emotivni nastup Bulat.

26. travanj 2024 09:13