StoryEditorOCM
Nogometispromašivali se

Dugopolje zadalo težak udarac prvoligaškim ambicijama Šibenika. Lider sada bježi velikih sedam bodova

Piše Krešimir Gulin
24. veljače 2024. - 14:51

Prvoligaške ambicije Šibenika doživjele su težak udarac u Dugopolju. Narančasti su samo remizirali protiv tradicionalno teškog suparnika tako da sada za liderom Zrinskim zaostaju velikih sedam bodova.

Dugopoljci su se tako pokazali kao ‘crna mačka‘ Šibenčanima, budući da su im i u prvom dijelu sezone na Šubićevcu otkinuli dva boda.

Već u 1. minuti bilo je ‘vruće‘ pred golom Šibenika. Grubo je pogriješio Perić, u kazneni prostor se sjurio Zdunić gdje je došlo do sraza između napadača Dugopolja i vratara Narančastih.

Domaći su tražiliji najstrožu kaznu, međutim sudac Dadić je dodijelio žuti karton napadaču Dugpolja zbog navodne simulacije.

image

 igraci Dugopolja negoduju zbog eventualnog kaznenog udarca.
 

Tom Dubravec/Cropix

Nakon toga, sve zanimljivo što se dogodilo u prvom poluvremenu zbilo se na drugoj strani terena. Jer, apsolutnu nadmoć imali su momci trenera Marija Carevića.

Prvu u nizu prigoda imali su u 11. minuti, no udarac Majića brani Lukić. Vratar Dugpolja istaknuo se i dvije minute kasnije kada je obranio šut glavom Dujmovića.

Najbolju šansu Šibenčani su imali u 24 minuti. Roca je sjajno presjekao jednu loptu, ali Majić nije dobro pucao te je još jednom Lukić izašao kao pobjednik.

U konačnici, nakon prvih 45 minuta Šibenik je imao osam udaraca prema vratima domaćina ali bez uspjeha. S druge strane. osim već spomenute situacije iz prve minuta Dugopolje nije ozbljnije zaprijetilo Đakoviću.

image

Dugopolje, 240224.
Stadion Hrvatski vitezovi.
NK Dugopolje - HNK Sibenik, nogometna utakmica 19. kola SuperSport Prve NL.
Na fotografiji: Borna Graonic i Eduardo Torres.
Foto: Tom Dubravec/Hanza Media

Tom Dubravec/Cropix

Već na odmoru, Carević se odlučio na promjenu u vrhu napada. Umjesto Laće je u igru poslao Toshevskog. Nepunu minutu proveo je Makedonac proveo na travnjaku i već se našao u stopostotnoj prigodi.

Odličan centaršut uputio je Majić, ali Toshevski iz velike blizine nije uspio ugurati loptu u mrežu.

Petnaestak minuta kasnije opet je na djelu veza Majić- Toshevski, no napadač iz Sjeverne Makedonije malo je zakasnio na oštar ubačaj.

Sreća nije bila naklonjena Šibenčanima u 66. minuti kada je udarac Perića nakon kornera zaustavila greda.

Nastavili su Narančasti dominirati, stegli su obruč pred vratima Dugopolja, ali sigurni čuvar mreže domaćih Lukić i njegova obrana uspješno su odolili svim pokušajima gostiju.

Dapače, u završnici dvoboja domaćini su mogli i do punog plijena. Šaranić je ispremiješao obranu gostiju, opasno šutirao s 20-ak metara, ali lijepom obranom istaknuo se kapetan gostiju Đaković.

U konačnici, Šibenčani moraju biti nezadovoljni krajnjim ishodom jer su stvorili veliki broj prigoda, ali i iskazali silnu neefikasnost.

image

Dugopolje, 240224.
Stadion Hrvatski vitezovi.
NK Dugopolje - HNK Sibenik, nogometna utakmica 19. kola SuperSport Prve NL.
Na fotografiji: Mario Carevic.
Foto: Tom Dubravec/Hanza Media

Tom Dubravec/Cropix

Dugopolje - Šibenik (0:0)

DUGOPOLJE- Stadion Hrvatskih vitezova. Sudac: Toni Dadić (Zagreb). Najbolji igrač: Ivan Luka Lukić (Dugopolje).

Dugopolje: Lukić, Bašić, Vladušić, Burčul, Graonić, Katić, Tešija, Jukić (od 73. Smodlaka), Ljubić (od 85. Bradarić), Bagarić (od 62. Šaranić), Zdunić (od 85. Tokić).

Šibenik: Đaković, Perić, Punčec, Dujmović, Kolega (od 76. Brajković), Roca (od 76. Marijanović). Pozo, Cvijanović, Torres (od 76. Delić), Laća (od 46. Toshevski), Majić (od 82. Bačelić-Grgić).

25. travanj 2024 21:51