StoryEditorOCM
NogometIZBORNIKOVA PRESICA

Dalić odgovorio izborniku Kanade na prostački komentar i javno prozvao neke Vatrene: ‘Oni su zakazali‘

Piše Šibenski.hr
24. studenog 2022. - 08:38

Izbornik Zlatko Dalić nije nakon remija protiv Maroka bio previše utučen nakon remija na startu obrane ruskoga srebra, ali ni sretan, a od 8.15 po hrvatskom vremenu ponovno je pred novinarima i govori o katarskoj premijeri nakon prospavane noći.

"Malo smo razočarani, ali igrali smo protiv protivnika koji je bio ozbiljan, organiziran, opasan iz kontranapada. Ali prema naprijed nismo uspjeli napraviti puno. Napravili smo malo u veznom dijelu, imali smo malo lopti u dubinu, ali tu su nas zaustavili i tu moramo bolje".

Kanada protiv Belgije?

"Kanada je trebala dobiti utakmicu, imali su više šuteva, igrali su visoki presing, bili su opasniji. Na kraju su izgubili zbog jedne greške, ali to je nogomet. Moramo biti jako oprezni i protiv Kanade. Moramo protiv njih igrati jako dobro, bolje nego protiv Maroka. Ali mi znamo naš cilj i moramo tu utakmicu dobiti."

Izbornik Kanade izjavio je kako će njegova reprezentacija u nedjelju ‘sje*** Hrvatsku. Kako to komentirate?

"Vidio sam, ali svaki od izbornika ima svoj način komunikacije. Ne znam koliko je to fino, ali to je njegovo pravo. Mi na terenu moramo govoriti i pokazati da smo bolja momčad."

Obrana nije participirala u napadu kao u Ligi nacija?

"Defenzivni dio smo dobro odradili, nismo dali Maroku prigodu, ali smo u otvaranju bili spori, bilo je premalo dobrih lopti. Bio je problem u protoku lopte, premalo udubinskih lopti. Na Brozu se vidjelo da ima premalo utakmica, vidio se taj problem. Njegov mu čuvar nije dao pristup, odradio je dobar posao. Nije bilo potrebne okomice i riskantnih lopti. Lopta je puno išla između dva stopera. Iskreno, naši su bekovi zakazali, analiza je pokazala da su istrčali malo. Ali dogodila se njihova dobra igra i naš manjak odlučnosti. Mi smo zakazali, ali bio je i dobar Maroko."

"Ja sam komentirao ono što je nama nedostajalo. Prije svega je Maroko jako dobro stajao. Imate primjer što se desilo Njemačkoj i Argentini. Nama je falilo više hrabrosti i odlučnosti. Nije problem u jednom igraču. Nedostajalo je igre jedan na jedan, da netko probije taj blok. Ali njih je držala ta nula i dobro su stajali. Njihove su zasluge za dobro stajanje u fazi obrane."

"Izjave nas mogu samo motivirati. Nećemo se na to obazirati. Dečke izjave mogu samo motivirati."

Promjene u sastavu za Kanadu?

"Vidjet ćemo kako će biti zdravlje igrača. Vlašić je obavio pregled, nije bilo ništa opasno. Promjene? Nemamo velikih razmišljanja o tome, danas ćemo analizirati Kanadu pa ćemo vidjeti. Moramo promijeniti situaciju oko odlučnosti."

"Nama je cilj bio pobijediti, nama je ideja bila dobiti prevagu u sredini terena. Da pokušamo doći iza leđa Hakimiju, ali to nismo uspjeli, to nismo dobro radili. Falio nam je taj ofenzivniji dio da budemo bolji. Pokušavali smo i s Majerom. Ali mi nismo išli na bod. Ali rekao sam i prije i Njemačka i Argentina su išli na sve, a dobili su ništa. Ali nikako nismo kalkulirali i išli na bod.".

25. travanj 2024 01:50