StoryEditorOCM
NogometNarančasti kod lidera

Carević otkrio od čega ga boli glava: ‘Zna se koji je naš prvi cilj i njega moramo gađati‘

Piše Krešimir Gulin
21. rujna 2024. - 11:52

Hit sezone na lidera- tako bi se u najkraćem mogla opisati nedjeljna utakmica između Rijeke i Šibenika na Rujevici. Samo što je hit sezone (Šibenik) u zadnja dva kola uzeo svega jedan bod, tako da im gostovanje kod vodeće momčadi lige ne dolazi u idealnom trenutku:

- Rijeka nije slučajno prva, dobri su več godinama. Igraju brz i moderan nogomet, naročito na Rujevici koji je jamačno najbrži travnjak u Hrvatskoj. Primili su samo jedan gol u šest utakmica, ali nismo ni mi loši s deset bodova na kontu. Maksimalno poštujemo Rijeku. Vjerujem sam kako ćemo i mi uspjeti nešto napraviti na Rujevici. Imamo svoj plan i vjerujem kako će on biti uspješan- kazao je Mario Carević,trener Šibenika.

Jedan od najboljih igrača Narančastih u dosadašnjem dijelu sezone je desni bočni Toni Kolega. Ne samo da vrlo solidno odrađuje obrambene zadaće već je sudjelovao u kreaciji gotovo svih šest pogodala koliko je postigao novak sa Šubićevca:

- Znamo da je Rijeka prva na tablici, ali uvjeren sam kako ćemo i mi iskreirati neke svoje šanse, uostalom kao i u svakoj utakmici do sada. Nekad stvorimo više, nekad manje prigoda, ali nikada nismo bezopasni. Na tom saznanju gradimo svoj optimizam uoči gostovanja na Rujevici. Nadam se da nešto pozitivno možemo uzeti na Kvarneru- govori pouzdani ‘wing back‘ Šibenika.

image

 Toni Kolega

Nikša Stipaničev/Cropix

Momčad trenera Carevića u početnoj fazi prvenstva djeluje vrlo organizirano u obrani. Međutim, u napadačkom dijelu ima dosta prostora za napredak. O tome govori i statistika koja kaže kako su Narančasti u zadnje četiri prvenstvene utakmice zabili samo dva gola:

- Treba znati kako smo mi ipak novac u prvoj ligi. Ne možete očekivati kako ćemo dominirati u svakoj utakmici, kao što je to bilo lani u drugoj ligi. Mi se ipak moramo prilagođavati svakom protivnikui često biti u niskom bloku što smo do sada vrlo korektno odrađivali. Naravno, ne možemo stalno igrati nisko niti je to moja nogometna filozofija.Vjerujem kako ćemo i Rijeci uspjeti nametnuti u nekim momentima igre. Tome u prilog može ići i dobar travnjak na Rujevici. Čujte, ne odgovara ni nama lošiji teren kao što je na Šubićevcu, jer imamo igrače koji itekako znaju igrati.

Što se našeg napadačkog učinka tiče, rekao bih da smo bili slabiji samo u zadnjoj utakmici s Varaždinom kod kuće. Ali, tu se nešto pitalo i Varaždince. Naime, Varaždin je primio golove u samo jednoj od sedam utakmica i to oba protiv Hajduka- pojasnio je Carević.

Činjenica je da Šibenik ima veliki broj napadača u kadru, znači li to da će na Rujevici više minuta dobiti neka nova lica:

- To vam ne mogu otkriti, kao ni formaciju u kojoj ćemo istrčati. Ponavljam, imamo svoj plan za Rijeku, sigurno ćemo pokušati igrati hrabro. Točno je da u napadu imamo i kvalitetu i kvantitetu. Čak me boli glava od toga koga uvesti u igru...- iskren je trener Narančastih.

image

Mario Carević, trener Šibenika i Nikola Šafarić, trener Varaždina

Nikša Stipaničev/Cropix

U Rijeci u igru jamačno neće španjolski veznjak Pozo koji se još uvijek oporavlja od operacije kile, dok su svi ostali igrači spremni:

- Siguran sam kako ćemo dugoročno biti dobri. Cilj nam je skupljati bodove. Vrlo važno je ne gubiti utakmice, jer nama je svaki bod važan. Točno znamo koliko bodova nam je potrebno za ostanak u ligi. To je naš prvi cilj i njega trebamo gađati-  zaključio je Carević.

Utakmica Rijeka - Šibenik igra se u nedjelju u 20 sati. Sudac je Mario Zebec iz Cestice kraj Varaždina.

21. rujan 2024 11:53