StoryEditorOCM
NogometLuka Juričić

Ćakula s najboljim strijelcem 'narančastih': Šibenska 'devetka poziva navijače na tri uzastopne utakmice na Šubićevcu

24. listopada 2019. - 11:38

Izvjestiteljima s utakmice 10. kola 2. HNL BSK-Šibenik nije se bilo lako odlučiti koga proglasiti najboljim igračem - strijelca pobjedonosnog gola za “narančaste” Davora Kukeca ili Luku Juričića, koji je sjajno asistirao petom veznjaku Šibenika:

 

- To je manje važno. Najbitnije je da smo mi pobijedili i učvrstili prvo mjesto na tablici. Poslije deset kola, ili trećine prvenstva, imamo 27 bodova, odnosno devet bodova prednosti pred drugoplasiranim Orijentom. Da nam je netko prije sezone govorio da će biti tako, ne bismo mu vjerovali. U svakom slučaju, igramo baš dobro. Premda rezultatski to i ne izgleda tako uvjerljivo. Uglavnom pobjeđujemo s po jedan razlike, nikako da nekoga “razvalimo”, pobijedimo lagano. No, s druge strane, imamo dominaciju protiv svake ekipe. I kada rezultat trenutačno nije u našu korist, na terenu osjećamo da ćemo u konačnici slaviti. To pokazuje da imamo moć - govori Juričić, centarfor Šibenika, koji je ljetos stigao na Šubićevac.

 

Dobro uigrani

 

Vratimo se malo na utakmicu u Bijelom Brdu i akciju za gol vrijedan tri boda. Akciju koja se rijetko viđa na hrvatskim drugoligaškim terenima:

 

- Istina, bila je to odlična akcija. Istaknuo bih pravu kretnju Kukeca, koji je pravovremeno ušao u prazan prostor. To je znak da smo dobro uigrani. Na kraju je sve ispalo vrhunski - akcija za ligu petice - kaže stasiti Hercegovac.

 

Lani je Šibenik izgubio u Bijelom Brdu, ove godine je rutinski odradio to “kvrgavo” gostovanje:
- Kad smo se pripremali za utakmicu, spominjala se prošla sezona. Bila nam je to poruka da što opreznije uđemo u utakmicu. Svih 90 minuta smo maksimalno “giljali” i radili, tako da pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje, rekao je Juričić.

 

Prvi strijelac

 

Čini se da je u njemu Šibenik konačno našao dobrog napadača. Uostalom, Juričić je trenutačno prvi strijelac “narančastih” s pet golova:

 

- Ha, drago mi je da se potvrđuju moje riječi sa službenog predstavljanja, kada sam kazao da ću biti nova šibenska “devetka”. U Bijelom Brdu se vidjelo da mi ni asistencija nije strana - ne manjka samopouzdanja Juričiću.

 

Prigodu da nastavi golgeterski niz Juričić i njegovi kolege imat će na dvije uzastopne utakmice na Šubićevcu. U iduća dva kola Šibenik dočekuje Cibaliju i Kustošiju:

 

- Nikoga ne podcjenjujemo, ali rekao bih da su to dva idealna protivnika na domaćem terenu. Nadamo se osvajanju svih šest bodova kako bismo se dodatno odlijepili na tablici - ističe napadač “narančastih”.

 

Između Cibalije i Kustošije, Šibenik čekaju obveze u Kupu. Opet na Šubićevcu, protiv Belišća:

 

- Oni jesu trećeligaši, ali ponavljam, mi nikoga ne podcjenjujemo. Jasno, nadamo se prolasku u četvrtfinale Kupa i igranju s nekim od prvoligaša - smatra Juričić, koji ima poruku i za navijače:

 

- Pred nama su tri utakmice na Šubićevcu. Pozivam navijače da u što većem broju dođu na stadion. U ovom trenutku nam samo još treba njihova veća potpora - zaključio je Juričić.

07. svibanj 2024 03:02