StoryEditorOCM
NogometNEMA PREDAJE!

Bio je na korak od Dinama i ostvarenja sna, a tri dana kasnije stigao je poziv liječnika i jeziva dijagnoza

Piše Tomo Ničota
4. ožujka 2020. - 14:06

Još jedna priča, u ovom trenutku, nažalost, nimalo lijepa, ali priča koja je još jednom pokazala da su nogomet i sport više od samog nadmetanja na terenu, da imaju i širu, humanu notu. Mladi nogometaš Sesveta Sven Opačić (16) nedavno je dobio poziv da dođe u Dinamo i priključi se kadetskoj momčadi. Naravno, ostvarenje snova, poziv koji čeka svaki mladi nogometaš u Zagrebu, prilika kakva se ne propušta. No, samo tri dana nakon što su ga zvali iz Maksimira, stigao je i poziv liječnika i nalaz - Hodgkinov limfom. Svijet mu se u trenutku okrenuo, dotad Sven nikad nije imao zdravstvenih problema, nogomet je sad u drugom planu, promijenili su se prioriteti.

Prvi krug kemoterapije

- U siječnju ove godine otekao mu je limfni čvor na vratu, nakon biopsije saznao je dijagnozu. Ali, moram vam reći, uđem ja sad u njegovu sobu i on radi sklekove. Prvo pitanje doktoru kad je saznao dijagnozu bilo je hoće li se moći baviti sportom. Prošao je prvi krug kemoterapije, bez komplikacija, krvni nalazi sad su dobri, što može zahvaliti uopravo svom sportskom načinu života. Iduća četiri mjeseca čeka nas još toga, ali siguran sam kako će sve to biti samo jedna prolazna epizoda u našoj obitelji - s optimizmom govori Svenov otac Igor, zahvalivši liječničkom timu dr. Bilića na Odjelu hematologije i onkologije na zagrebačkom KBC-u Rebro.

No, snagu Svenu daje i brojna podrška koju dobiva zadnjih dana i tjedana. Poručili su mu i njegovi Sesvećani da se što prije oporavi, igrači i vršnjaci iz drugih klubova također, transparent s porukom “Sven Opačić, nema predaje” razvili su na jednoj od utakmica i Bad Blue Boysi, a brojnim porukama pridružili su se i Dinamovi nogometaši. Oni u mlađim kategorijama, koji su također razvili transparente podrške, ali i Dinamovi seniori.

- Dragi Svene, što prije se oporavi, čekamo te na stadionu - poručio je u videu Dominik Livaković.

Podrška ga snaži

- Svene, nema predaje, vidimo se na Maksimiru. Nadam se da ćeš što prije ozdraviti i doći nam u posjet na stadion. Uz tebe smo - poručili su šesnaestogodišnjem nogometašu i Lovro Majer, Sandro Kulenović i Damian Kadzior, uime cijelog kluba i momčadi.

- Svena je sve to jako iznenadilo i razveselilo, daje mu dodatnu snagu i zato hvala svima na podršci, na porukama potpore i željama za ozdravljenje. Bit će sve dobro - rekao je otac Igor Opačić te dodao:

- Sven je veliki borac, sportaš, optimist i dječak s velikim planovima. Čekaju ga još tri ciklusa kemoterapija, vjerujemo kako će i oni proći kao i ovaj prvi, on je sad svoju snagu usmjerio upravo na to da što bolje podnese terapije, kako bi što prije mogao početi vježbati snagu.

Podrške i lijepe riječi stižu sa svih strana, pridužujemo im se i mi. I vjerujemo kako ćemo o Svenu idući put pisati gledajući ga u Dinamovu dresu na nekom od maksimirskih terena. Inače, Sven Opačić nogometom se bavi od šeste godine, a prije Sesveta igrao je i za Hrvatski dragovoljac, Lokomotivu i Zagreb. U Dinamo ga je zvao trener Jozo Bandić, kroz čije su momčadi prošli već deseci velikih nogometnih talenata. Svene, nema predaje!

19. travanj 2024 10:43