StoryEditorOCM

Štrla u mukama: Samo četiri igrača i dvojica vratara na treningu uoči Dinama

19. listopada 2018. - 15:17

Jedan bod iz dvije utakmice učinak je malonogometaša Crnice na početku nove prvoligaške sezone. Na prvu, ne čini se kao neki uspjeh za lanjskog polufinalista. Međutim, ako se zna da su Šibenčani igrali s jakim protivnicima - prvak Makarska vani i snažni Vrgorac doma - onda se ocjena lagano podiže. Dapače, i bod osvojen s Vrgorcem na Baldekinu (4:4) čini se kao kuća kada se u obzir uzmu silni problemi s ozljedama koji su zadesili Crničane. Liječnički bilten Šibenčana pun je uoči gostovanja kod Futsal Dinama u zagrebačkom Domu sportova.

- A što da vam kažem!? Situacija je vrlo teška, rekao bih i dramatična. Evo, Subotić dvostruki strijelac kontra Vrgorca mora na magnetsku rezonanciju. Ozlijeđen je i Vukičević, no on će vjerujem stisnuti zube i odigrati nešto protiv Dinama. Da ne duljim, o našoj trenutačnoj situaciji najbolje govori podatak da smo na treningu u srijedu navečer imali četiri igrača u polju i dva vratara - govori Mladen Perica Štrla, trener Crnice.

Onda što uopće mogu očekivati Šibenčani na gostovanju kod Dinama u petak? Doduše, ni Zagrepčani nisu startali u prvenstvo na željeni način. I oni su u dvije utakmice upisali samo jedan bod. No, "modri" su snažna momčad koja u svojim redovima ima nekoliko reprezentativaca poput Grcića, Matoševića i Penave.

- Čujte, skupit ćemo 5-6 igrača. Ruku će nam dati i juniori. Pokušat ćemo nešto "iskemijati". U Zagreb se idemo boriti, to je jedna od onih utakmica u kojima nemamo što izgubiti. Ako nam se ukaže prilika, objeručke ćemo je prihvatiti. S obzirom na stanje u kojem se nalazimo, mi se izvanredno borimo i to nam daje nadu da možemo neporaženi kući iz Zagreba - veli Perica.

U taboru Šibenčana već uvelike razmišljaju o idućem suparniku - Jesenju kojeg dočekuju na Baldekinu.
- Prije svega, mi u Zagrebu moramo biti pametni. Ne smijemo dozvoliti da nas se iskartonira i da eventualno izgubimo još kojeg igrača. To bi moglo biti pogubno za utakmicu s Jesenjem u kojem nam se gotovo nameće imperativ pobjede, jer se rado o direktnom konkurentu. Pazite, liga je silno izjednačena. Tri ekipe ispadaju. Mi prvenstveno moramo stvoriti bodovnu zalihu za osiguranje ostanka. A Jesenje nije nimalo bezazlena momčad. Remizirali su s dubrovačkim Squareom i u samoj završnici izgubili od Osijeka - zaključio je učitelj Crnice.

Utakmica između Futsal Dinama i Crnice igra se u petak u zagrebačkom Domu sportova s početkom u 19 sati.

23. travanj 2024 10:46