StoryEditorOCM

Spektakl na Baldekinu: Navijači dođite, Crnici stiže lider prvenstva Futsal Dinamo

Piše Josip Čaleta Car
2. ožujka 2018. - 09:14

Neugodno gostovanje kod Alumnusa u Zagrebu Šibenčani će dugo pamtiti. Davno nije odigran jedan takav susret u kojem su gosti bili ti koji su dominirali i stvarali šanse, a gotovo cijelo vrijeme imali zaostatak od dva pogotka. Doduše valja reći da su već u prvom napadu domaći imali vratnicu, ali su Šibenčani uzvratili istom mjerom, no već u 9. minuti Zagrepčani imaju prednost, kada jednu smušenost u obrani Crnice nakon prekida koristi Matković.


Prigode bez golova


Uzalud sve prigode koje su stvarali igrači Crnice, kada je realizacija bila katastrofalna. Redale su se prigode pred vratima Marija Modrušana, ali jednostavno nitko da pospremi loptu u mrežu, i kako to obično u nogometu biva, u posljednjoj minuti domaćini preko Pajalića povisuju vodstvo na 2:0. Teško je bilo pretpostaviti što će Mladen Perica reći svojim igračima na velikom odmoru, jer momčad je djelovala fizički moćno, rastrčano, a li s druge strane domaći su imali osjetnu prednost. Očito je razgovor u svlačionici pomogao, jer već u drugoj minuti nastavka Nikola Pavić smanjuje vodstvo Alumnusa, da bi minutu kasnije Niko Škugor pogodio vratnicu. Ponovno se domaći bude i koriste jednu prigodu u 27. minuti kada na 3:1 povisuje Ledinščak, ali odlični Nospak ponovno Crnicu vraća u igru minutu kasnije, kada smanjuje na 3:2.

Crnica dominira, stvara prigode, ali lopta jednostavno neće u gol, a onda u 30. minuti gužva pred Miškovićem, a tu se najbolje snalazi Herceg i ponovno domaćima donosi prednost od dva pogotka.

Krenuo je tada šibenski uragan, i opsjedanje vratara Modrušana. U jednoj lijepoj akciji ponovno Niko Škugor pogađa okvir vrata, ali na sreću iz odbijanca kapetan Ante Mijat posprema loptu u mrežu. Igraju tada Šibenčani s Nospakom u ulozi igrača-vratara, i to im se vraća minutu prije kraja kada napokon Niko Škugor umjesto okvira gola pogađa mrežu za poravnanje, 4:4.

Svjestan situacije i igračke nadmoći Mladen Perica preuzima rizik i ostaje u igri s igračem-vratarom, a to mu donosi najveću prigodu u posljednjoj sekundi susreta, kada Josip Radić nakon pasa Škugora ostaje sam pred vratima na kojima nije bilo vratara, no njegov udarac odlazi visoko preko gola, pa je i ta posljednja prigoda na slikovit način u posljednjoj lopti oslikala igru Crnice na Martinovki.


Žal za dva boda


Tako su i drugi susret u nastavku prvenstva Šibenčani prošli bez poraza, no ipak ostaje žal za ta dva boda koja bi im dobro došla u borbi za doigravanje. Borbi koja će biti više nego neizvjesna, što najbolje pokazuju i rezultati u ovom kolu, gdje je Brod 035 slavio nad liderom Split Tommyem i vratio Dinamo na vrh, iako su Zagrepčani u gradskom derbiju teže od očekivanog slavili protiv desetkovanog Nacionala. Valja svakako istaknuti i pobjedu Vrgorca nad Novim vremenom, što uz slavlje pojačanog Squarea pokazuje da će borba za prvih šest pozicija biti više nego neizvjesna.



- Vidite i sami da nam ostali rezultati nisu išli na ruku, stoga mogu žaliti za ova dva boda. Iako smo gotovo tri četvrtine susreta imali zaostatak i od dva gola, mislim da smo bili bolji, ali ne broje se vratnice, grede i šanse, nego postignuti pogoci. Mi jesmo išli ne izgubit, ali žal za prigodama ostaje. Moram reći da u prvom dijelu obrana nije funkcionirala kako bih želio, ali smo to u nastavku popravili, no realizacija je naš problem, tako da moramo dosta raditi. No, momčad se još uvijek diže i to je ono što me veseli - istaknuo je nakon susreta Mladen Perica, trener šibenskog prvoligaša.

Problem s realizacijom na neki način je i očekivan, jer klub je napustio prvi strijelac prvoga dijela Marinko Šamija, a zbog ozljede izvan momčadi je i Dragan Vuković, kojega Perica očekuje s nestrpljenjem.

Ono što je novo i pozitivno u igri Crnice je i fizička dominacija protiv svakog protivnika, što se može zahvaliti predanom radu s profesorom Cinottijem tijekom priprema.


Navijači, dođite!


Vremenske neprilike koje su zahvatile Dalmaciju u tjednu iza nas poremetile su donekle plan priprema za sljedeći susret, koji će zasigurno napuniti Baldekin. Naime, gost Crnice u 14. kolu je jesenski prvak i trenutni lider Futsal Dinamo, koji je iskoristio posrtanje Splićana i vratio se na prvo mjesto. Radi se o vrlo uigranoj ekipi, koja je dugo zajedno, a na klupi ima iskusnog Miću Martića, trenera koji je svojevrsna futsal enciklopedija.

- To je jedna jako dobro organizirana ekipa koja je dugo skupa, momčad koja ima organizaciju igre, u kojoj se zna što tko radi, koja ima širinu, no mi nemamo pravo na kiks, ako želimo doći do doigravanja. Za ovaj susret nužno nam je podići razinu igre u obrani, jer ako uspijemo zaustaviti njihovu organizaciju u napadačkom smislu, mislim da smo napravili pola posla - ističe Perica.

Naravno da je Crnici pobjeda nužna, pogotovo što su se sve momčadi direktni protivnici u borbi za doigravanje poprilično pojačali, tako da svaki domaći kiks može biti koban, poglavito u ogledima s ekipama koje su izravni protivnici.

Derbi s Dinamom ipak je poseban susret u kojem se nitko neće štedjeti, jer "skalp" lidera ima posebnu vrijednost, a do pobjede se može, ističu u klubu uz podršku vjernih navijača koji se očekuju u šibenskom športskom hramu.

Crnica i Futsal Dinamo igraju ovoga petka na Baldekinu, s početkom u 19 sati.

23. travanj 2024 19:20