StoryEditorOCM
Mali nogometučitelj protiv učenika

Perica nadmudrio Subotića: počela nova sezona, Crnica u Šibeniku pobijedila goste iz Vrgorca

Piše Josip Čaleta Car
8. listopada 2022. - 12:39

Počela je nova futsal sezona, u kojoj Šibenik ima jednog predstavnika, Crnicu, momčad koja već godinama gravitira prema vrhu hrvatskog futsala.

Šibenski sastav doživio je u ljetnoj pauzi značajne izmjene, tako da smo s nestrpljenjem očekivali prvo kolo i gostovanje Vrgorca na Baldekinu. Ovaj ogled imao je i posebnu draž jer je novi trener momčadi iz Tinova grada Saša Subotić igrač koji je obilježio jedno razdoblje postojanja Crnice, pa stoga ne čudi da je na početku nagrađen velikim pljeskom. Crnica je s razlogom strahovala od ovoga susreta jer, unatoč činjenici da momčad ove sezone ima širinu na klupi, trener Mladen Perica Štrla bio je lišen usluga nekolicine igrača.

Bez Žarka Luketina

Prva zvijezda prijelaznog roka, vratar Žarko Luketin i Jakov Mudronja još uvijek “vidaju rane” od prošle sezone, odrađuju crvene kartone, Neno Knežić je u postoperativnom treningu, a Danijel Knežević je na čekanju zbog činjenice da još uvijek nisu stigli “papiri” iz Njemačke.

Kada njima dodate i Nikolu Badrova, koji je zbog bolesti i netreniranja cijeli susret prosjedio na klupi, onda je strah u potpunosti opravdan.

Ipak, igrači koji su bili na raspolaganju treneru od prve minute krenuli su snažno i nakon lijepe akcije kapetana Vukovića i asistencije za Katušu Crnica je došla do vodstva. Nakon toga Šibenčani nisu stali, iako su i gosti imali nekakve prigode, da bi lijepim i preciznim udarcem Perić povisio prednost momaka s kraja grada na 2:0. S tim rezultatom otišlo se na veliki odmor, a nakon toga Crnica je odmah u startu imala prigodu prelomiti susret. U 24. minuti isključen je Bošković i u tom razdoblju domaći su imali nekoliko prigoda, ali nisu poentirali, da bi minutu kasnije Dos Santos potegnuo iz slobodnog udarca, a lopta se neiskusnom Joliću izmigoljila iz ruke u gol. Gosti tada kreću po poravnanje, no i Crnica ne koristi nekoliko lijepih prigoda. U posljednjim minutama Vrgorac kreće s igračem vratarom, što iskusni Šibenčani koriste i s dva brza pogotka, prvo Radića, a zatim i Perića, donose prve bodove na vlastiti konto.

image

Bliski susret pred golom Vrgorca

Nikša Stipaničev/Cropix

Pobjeda je posve zaslužena, a možda je i bolje da su do nje stigli s malo više truda, jer samo ozbiljnim pristupom u kvalitetnoj ligi poput ove može se doći do željenih rezultata.

– Moram reći da sam dosta zadovoljan pristupom svih onih koji su nastupili. Znali smo sve kvalitete Vrgorca, stoga smo odlučili igrati blizu Martinca i Boškovića, s tim da nam bekovi suzuju prostor i to je bilo dobro. Prvo poluvrijeme smo dominirali i imali posjed i prilike, a malo nas je poremetilo to što nismo realizirali igrača više, a onda taj slučajni pogodak koji ih je vratio u utakmicu – istaknuo je Mladen Perica Štrla.

Pokazali karakter

– Ono što me veseli jest da smo pokazali karakter i u ovoj sezoni važan je svaki pogodak, a kamoli bod. Nadam se da ćemo tijekom priprema za drugo kolo dostići željenu razinu i brojčano biti jači, tako da ćemo u Dubrovnik ići spremni na igru – zadovoljno nam je kazao Štrla.

Tu u prvom redu mislimo na Kneževića i Badrova dok Luketin i Mudronja imaju još jedan susret pauze. Šibenski strateg je u ovom susretu pokušao s nekoliko formacija i svaka mu je donijela ono što je tražio.

Kombinacija visokog presinga s brzim prelaskom u zonu otupila je organizaciju napada gostiju, koji su u drugom dijelu imali dobar posjed, ali bez izglednih prigoda. Već nakon prvog kola slijedi pauza od petnaest dana zbog reprezentativnih obveza, a onda gostovanje kod Squarea. Dubrovčani su ove godine jedni od favorita, a s obzirom da su doveli prava pojačanja, u prvom redu vratara Primića i Marinovića, najavljuju kandidaturu za prvo mjesto. Crnica je znala kako s gosparima u Gospinu polju, pa nema razloga da i na ovom gostovanju ne odigraju kvalitetno i neporaženi se vrate u Šibenik.

image

Saša Subotić nije dobro prošao na debiju

Nikša Stipaničev/Cropix
24. travanj 2024 13:05