StoryEditorOCM
Mali nogometzavršnica prvenstva

Je li Crnica zrela za finale? Kreće borba za prvaka, prvi protivnik na redu je sesvetski Alumnus: ‘Moramo zbiti redove i dati sve od sebe za tu pobjedu‘

Piše Josip Ćaleta Car
16. travnja 2021. - 16:01

Dva tjedna pauze i iščekivanja su za nama. Ove subote prvim susretom četvrt finala kreće doigravanje za prvaka Hrvatske u malom nogometu. Osam prvoplasiranih momčadi teže ka cilju zvanom prvak države. Šibenska Crnica prvenstvo je završila na trećem mjestu, te im je osnovom plasmana protivnik u četvrt završnici Alumnus iz Sesveta.

Kao i do sada doigravanje se igra na dvije dobivene utakmice, a Šibenčani kao bolje plasirana momčad imaju prednost domaćeg terena. Petnaest dana pripreme Mladen Perica je iskoristio je za uigravanje momčadi, ali i vidanje rana ozlijeđenih igrača. Stručni stožer najviše brine zbog ozljeda Marinka Šamije kojega već duže vremena muči tetiva, te ubojitog napadača Saše Subotića, koji ima velikih problema s koljenom.

Prijateljski susret

U sklopu priprema Šibenčani su odigrali i prijateljski susret sa splitskim AFCU-om, pri čemu su uvidjeli koji ih problemi muče pred Alumnus, s obzirom da se radi o dvije ekipe sa sličnim stilom igre.

- Kombinirali smo u tom susretu, pokušavali neke novitete, ali nastojali još više podići našu igru. Mislim da iskreno nije bilo dobro, ali i da je bilo dosta pojedinačnih pogrešaka. No, vjerujem da ćemo za Alumnus biti spremni, poručuje Perica.

Probleme mu uz ozlijeđene čini i status Miloša Stojkovića koji ima reprezentativne obveze, te će se momčadi priključiti pred sam susret.

- Svjesni smo da nismo u idealnoj poziciji, no jednostavno moramo zbiti redove i dati sve od sebe za tu pobjedu. Na žalost na treninzima nemamo ni Burčula, koji ima privatnih obveza, tako da nam je sužena rotacija, no kažem ništa osim pobjede ne dolazi u obzir, zaključuje šibenski strateg.

Inače susret je na rasporedu ove subote na Baldekinu s početkom u 20 sati. Želja Šibenčana je svakako proći ovog nezgodnog protivnika u dvokoraku i dobiti vremena na pripremi polufinala, gdje bi ih u slučaju uspjeha trebao čekati bolji iz susreta Novo vrijeme-Vrgorac.

15. travanj 2024 23:01