StoryEditorOCM

Crnica uoči utakmice s Dinamom na Baldekinu ima brojne probleme; Trener Mladen Perica se ipak nada da mogu prekinuti niz poraza: Desetkovani smo, ali ne predajemo se

Piše Josip Čaleta Car
7. veljače 2019. - 20:39

Pred malonogometašima šibenske Crnice jedan je od najvažnijih susreta prvenstva. Na Baldekin stiže zagrebački Dinamo, momčad koja je odlično ušla u nastavak i koja s razlogom aspirira na drugo mjesto prvenstvene ljestvice, što bi im trebalo donijeti lakšeg protivnika u doigravanju.

Dok zagrebački plavi u najavi šibenskog susreta ističu kako na Baldekin dolaze po tri boda, domaćin brine svoje brige, identične onima s početka prvenstva. Ponovno ozljede kroje sastav, a ponuda pojačanja na tržištu je skoro pa nikakva.

Traži se branič

Tijekom pauze, zbog nastupa hrvatske futsal reprezentacije, Crnica je u Splitu odigrala i prijateljski susret s Universitasom i slavila sa 4:3, no pred trenerom Mladenom Pericom ostale su dvojbe:

- Teško je raditi kada vam je momčad desetkovana. Perić kojega nije bilo u Vrgorcu je virozan, s druge strane Šamija još uvijek ima podljev na nozi i nije trenirao do sada. Subotić je zaliječio ozljedu i uključio se u trenažni proces, mladog vratara Radaja nije bilo na treninzima, što zbog bolesti, što zbog obveza, tako da nismo uspjeli odraditi ono što smo planirali. No unatoč nekim dvojbama, znam da oni koji dobiju prigodu moraju dati sve od sebe, jer samo tako možemo parirati Dinamu - jasna je poruka šibenskog stratega. Ipak ostaje pitanje kako prekinuti ovaj negativni niz, pogotovo kada su sve momčadi u nastavak prvenstva ušle znatno jače. Čelništvo kluba još uvijek nije odustalo od pojačanja, iako je ponuda na hrvatskoj razini gotovo nikakva. Stoga su se čelni ljudi šibenskog prvoligaša okrenuli stranom tržištu. Do kraja prijelaznog roka je još desetak dana i valja očekivati da se nađe kvalitetno rješenje za poziciju braniča.

- Zaista je teško pronaći kvalitetno pojačanje, jer nema smisla gomilati broj igrača. Nama je nužan jedan kvalitetni igrač i mi ga i dalje tražimo po Europi, a i šire. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti i omogućiti širi roster u nastavku prvenstva, jer sve momčadi imaju svoju računica, a mi ne odustajemo od našeg cilja, doigravanja za prvaka - poručio je Dario Kulušić, tajnik Crnice.

Igraju agresivno

I tako dok traje potraga za pojačanjima, Dinamo ovoga petka stiže na Baldekin. Plavi su u prošlom kolu poraženi od aktualnih prvaka Novog vremena, no igra koju su pokazali, natjerala je Mladena Pericu na brigu:

- Imaju zaista vrlo dobru momčad, a po onome što sam vidio u ogledu protiv Makarana, Matošević se nakon ozljede vratio u formu, i to će biti velika opasnost za nas. No nije samo on Dinamo, tu je još cijeli niz dobrih igrača, poput Čekola, Grcića i Penave, tako da će biti jako teško. Igraju dosta agresivno s brzim protokom lopte, obično u formaciji 2-1-1, uz puno trke bez lopte, što nas je zbunilo u prvom susretu u Zagrebu, ali smo uspjeli doći do pobjede. Vjerujem da možemo i u ovom ogledu s pravim pristupom parirati Dinamu i prekinuti ovaj niz poraza, jer bi neuspjeh mogao psihički opteretiti momčad. Vjerujem u pobjedu i pozivam naše simpatizere da dođu na Baldekin - poručuje Perica.

Crnica i Dinamo svoj susret 14. kola igraju u petak u 18.30 sati na Baldekinu.

26. travanj 2024 06:56