StoryEditorOCM
Mali nogometFutsal elita

Crnica se sprema za juriš prema vrhu: Šibenčani se pojačavaju za početak sezone, najavljeni novi transferi

Piše Josip Čaleta Car
12. rujna 2022. - 18:40

Posljednji dan rujna zakazan je za početak nove futsal sezone koja će po svemu sudeći biti više nego uzbudljiva.

Ako smo na kraju prošle godine pričali kako smo imali nikad jaču ligu, ova će odisati izjednačenošću kvalitete. Ono što je važno, sve momčadi već sada slažu roster, kako bi visokom uigranošću spremni dočekali početak.

Među njima je i šibenska Crnica koja također ima planove za novi iskorak prema samom vrhu. Kao što smo već pisali, klub su napustili Rafinha, vratar Bilić i iskusni Subotić, a nova imena odišu domaćim štihom. Jure Copić vratio se iz Zagreba, Neno Knežić dolazi iz susjednog Šibenika 1983, a novo ime je i Danijel Knežević.

Radi se o kvalitetnom igraču koji je nosio dres Kijeva i Šibenika 1983., a drugi dio prošle sezone proveo je u njemačkom prvaku Stuttgarteru, dok o najvećoj zvijezdi, reprezentativnom vrataru Žarku Luketinu, ne treba trošiti riječi.

– Radi se na dovođenju još dva kvalitetna igrača, vjerojatno ćemo jednoga pronaći već sada, dok smo drugoga spremni čekati i do zimske pauze, ali mora biti pojačanje – jasno nam poručuju iz kluba.

image

Mladen Perica Štrla uz klupu Crnice

Luciano Mutavdžija/Hanza Media

Luciano Mutavdžija/Cropix

Konkurencija ne miruje

Očito je da će Mladen Perica Štrla već na pripremama imati pravi roster na raspolaganju, tako da će spremni dočekati prvo kolo kada će na Baldekinu ugostiti Vrgorac, sa Sašom Subotićem na klupi gostiju.

Dok Crnica slaže svoj roster, ništa manje nije uzbudljivo niti kod većine prvoligaša. Dubrovački Square djeluje izuzetno ozbiljno. Iz Makarske su vratili svoga nekadašnjeg vratara Zorana Primića, a u Gospino polje vratio se i Dario Marinović, ponajbolji hrvatski reprezentativac, te slovenski reprezentativac Denis Totošković, koji je posljednje dvije sezone proveo u Genovi.

Puljane je šokirao odlazak Žarka Luketina, a oprostili su se i od Miloša Stojkovića, kojeg je teška ozljeda udaljila dugo od parketa. Tako je na klupu stigao i novi trener, pa će Puljane u novu sezonu povesti Nijaz Mulahmetović, doskorašnji trener Sarajeva i član stručnog stožera futsal reprezentacije BiH. Od novih igrača svakako treba istaknuti kapetana slovenske reprezentacije Igora Osredkara, kojega pamtimo po fantastičnim nastupima u dresu Novog Vremena, a Luketina bi na vratima trebao zamijeniti Darko Milanović, nekadašnji vratar Borda 035 i tuzlanskog Salinasa s kojim je osvojio kup i prvenstvo.

Novo lice Dinama

Najuzbudljivije stvari događaju se u Futsal Dinamu. Nakon skupštine kluba uprava je zahvalila trojcu koji je bio nositelj igre "modrih", pa tako u plavom dresu nećemo više gledati Davora Kanjuha, Kristijana Grbešu i Mihovila Prgometa. Njih će Matija Đulvat zamijeniti prvim strijelcem prošle sezone Zvonimirom Šućurom, koji stiže iz redova Funcuta, te Kristijanom Postružinom, igračem s međunarodnim iskustvom, koji je prošlu sezonu proveo u Olmissumu. Iz kluba svoje poteze obrazlažu orijentacijom na mlađe igrače, ponikle u svojoj školi futsala.

Vrgorac, osim što je na klupu doveo Sašu Subotića kao prvog trenera, na vratima će od ove sezone imati Senada Poračanina, nekadašnjeg vratara Sarajeva, a doskorašnji igrač Crnice Vlado Andrijašević također je novo ime u nebeskoplavom dresu.

Olmissum je ove sezone predao naslov prvaka Makaranima, pa će i u njihovim redovima biti promjena. Otišli su Matej Horvat i Dickson, a novi Brazilac u redovima "zelenoplavih" je Matheus Moura Batista.

25. travanj 2024 18:41