StoryEditorOCM
KošarkaIz karantene na derbi

Žuti na Baldekin stižu u nezgodnom trenutku. Narančasti sa samo jednim treningom na snažnog susjeda

Piše Krešimir Gulin
21. ožujka 2021. - 09:17

Košarkaši Šibenke na nedjeljni dalmatinski derbi sa Splitom dolaze praktički direktno iz karantene. Da budemo precizniji, Narančasti su iz desetodnevne izolacije, u kojoj su bili zbog zaraze koronavirusom kod jednog igrača, izašli u petak u ponoć. Treći je to put ove sezone da je momčad trenera Dženana Rahimića imala pegulu s koronavirusom i završavala u karanteni.

Na njihovu žalost, epidemiloška situacija je minulih dana bila tema broj 1 na Baldekinu, umjesto da se govori o utakmici sa Žutima. Rahimić i njegov stožer su u veoma nezavidnoj poziciji jer su uoči susreta sa Splićanima odradili samo jedan zajednički trening u subotu poslijepodne:

- Kondiicijski trener Krešo Baljkas dao je igračima individualne programe i oni su radili kod kuće koliko su mogli. Ali, u takvim uvjetima nema smisla govoriti o normalnoj pripremi za utakmicu. Naravno, nećemo se mi unaprijed predavati, no najvažnije nam je da se još netko ne ozlijedi, budući da nas nakon Splita čekaju protivnici kontar kojih objektivno možemo tražiti pobjede- kaže Rahimić.

Dakle, Narančasti su u dijametralno suprotnom stanju nego početkom prosinca kada su na Baldekinu neočekivano 'okrenuli' Žute. Ne samo zbog karantene iz koje su tek izašli, nego i zbog činjenice da su i prije izolacije bili u lošoj formi. Ili, u periodu u kojem su nanizali poraze od Škrljeva, Zadra, Gorice i Cibone:

- Ma, i Split je kudikamo jači nego tada. U međuvremenu su dobili Ukića, Babića, oporavio se Đoković, a preuzeo ih je i novi trener. Držim kako Split ima najširi roster u ligi, imaju luksuz da odmaraju igrače u domaćem prvenstvu i veliki su favoriti- smatra trener Šibenke.

Premda su bili u karanteni, Narančasti nisu zaliječili brojne ozljede koje ih muče. Tako će na Baldekinu izostati očekivani duel talentiranih Pleadina i Perasovića:

- Pleadin neće biti spreman za utakmicu, kao ni operirani Anabaka. Vjerojatno neće moći ni Gulin, dok Solomuna muče leđa. Vjerojatno ćemo imati 7-8 igračana parketu, a morat ćemo uzeti i još juniora kako bismo popunili zapisnik- zaključio je Rahimić.

Utakmica Šibenka- Split igra se u nedjelju u 17 sati.

24. travanj 2024 22:35