StoryEditorOCM
KošarkaTRANSFERI

Ženski košarkaški klub Šibenik suočen je s odlascima igračica, pa redove popunjava iz susjednih Vodica: Klaudia Periša napušta Baldekin i Hrvatsku

Piše Borislav Juras
1. srpnja 2018. - 20:28

Iako su tek 15 kilometara udaljeni, ženski košarkaški klubovi Šibenik i Vodice su godinama, donedavna bili kao stranci, praktički bez ikakve suradnje ili ozbiljnije komunikacije, dobre ili loše. Nadarene cure iz Vodica su odlazile svugdje (Zagreb, Split, inozemstvo), samo ne u prvoligaški Šibenik! "Vrata" kao da je prošle sezone otvorila Anet Mrdalj, čiji odlazak prema Baldekinu tada nije baš s oduševljenjem dočekan u Vodicama...

Danas je situacija ipak drukčija. Vodice su, iz raznih razloga, ostale bez mnoštva igračica iz trofejne juniorske generacije (zadnja je otišla Lucija Skorić, i to nedavno, prema Medveščaku). Kažu, nekad su im treninzi bili jači od utakmica, a danas, nakon tolikog osipanja, sve je teže motivirati one koje su ostale. Sigurno bi se i za njih našlo mjesta u nekom od zagrebačkih klubova, ali – Lorena Mihić i Bruna Obratov će prijelaz na prvoligašku razinu imati u šibenskom dresu!


Dobra suradnja


– S ovim curama smo praktički sve dogovorili. One bi bile naše igračice, ali s mogućnošću nastupa za Vodice u seniorskoj, drugoligaškoj konkurenciji. Otkad sam u klubu, a traje mi drugi mandat, ovo je prvi konkretni znak suradnje naših dvaju klubova, ujedno i dobar putokaz kakvi bi nam odnosi trebali biti ubuduće – ističe Neven Periša, predsjednik ženskog košarkaškog kluba Šibenik.

Kako je i sam najavio pravi "egzodus" igračica s Baldekina ovoga ljeta, Bruna i Lorena će biti karike gotovo pa novog sastava Šibenika, koji bi opet trebao "brusiti" Stipe Bralić, trener koji je vodio hrvatske košarkašice na Olimpijadi u Londonu...

– Apsolutno smo zadovoljni onim što je Bralić učinio ove sezone, i nema razloga da prekidamo suradnju. Na fakultete nam odlaze Mrdalj, Strize, Ivančević i Rončević. Mrdalj i Strize su već dogovorile s Medveščakom, mi ih nemamo pravo zadržavati. Osim iz svoga omladinskog pogona, vjerojatno ćemo i dodatno trebati popunjavati roster, ponajprije na centarskim pozicijama. Sve je to u skladu s našim skromnim financijskim mogućnostima, ali i takvi ćemo, uvjeren sam, opet imati konkurentan prvoligaški sastav – najavio je Periša.


S Ragusom u Kini


Spomenuti "kvartet" budućih studentica, nije jedini koji vjerojatno seli iz Šibenika. Po svim najavama, otići će i najbolja igračica, predsjednikova kći, Klaudia Periša! Zapravo, već je otišla, i to s dubrovačkom Ragusom, na turneju po Kini. Zbog te turneje je propustila i nedavne pripreme reprezentacije u Šibeniku!

– Išla je s Ragusom, ali njezina vruća želja je inozemstvo. Ispada da je otkazala reprezentaciji, što nije istina. Prije je dogovorila s Ragusom, već joj je bila sređena viza. Za poziv u reprezentaciju nije bilo ranijih naznaka. Došao je kasnije, gotovo u zadnji tren, pa bi bilo nekorektno da je prevarila dubrovački klub i otkazala turneju s njima – naglasio je Neven Periša.


Mia i Sara ozlijeđene, otkaz reprezentaciji
Izuzev četiriju djevojaka (Mrdalj, Strize, Ivančević, Rončević) koje su s mladom reprezentacijom Hrvatske (U-20), još su dvije košarkašice Šibenika ovoga ljeta trebale biti članice nacionalne selekcije. Mia Vukšić i Sara Borić su dobile pozive izbornika juniorske reprezentacije (U-18), ali su zbog ozljeda otkazale, pa će na pripremama ove selekcije biti dvije njihove buduće suigračice, dosad članice Vodica, Bruna Obratov i Lorena Mihić. Njih, od 4. do 12. kolovoza, čeka europsko prvenstvo u Italiji (Udine). Vodice će imati i dvije djevojke u kadetskoj reprezentaciji (U-16). To su Barbara Vunić i Antica Tabulov.

30. lipanj 2024 04:46