StoryEditorOCM
KošarkaDinamo na Baldekinu

Trener Narančastih optimističan prije dvoboja s jakim suparnikom: ‘Šibenka protiv svakog ide na pobjedu!‘

Piše Krešimir Gulin
25. siječnja 2024. - 18:59

Košarkaši Šibenke u prošlom su kolu ostvarili vrlo važnu pobjedu na gostovanju kod Škrljeva u Kostreni.Tom pobjedom su Narančasti prekinuli niz od četiri uzastopna poraza, ali što je još važnije, otplovili u mirnu luku. Točnije, pobjegli su na tri pobjede viška od Škrljva koje trenutačno drži nimalo ugodnu poziciju koja vodi u kvalifikacije za ostanak u ligi.

Ujedno, bila je to i prva pobjeda još uvijek friškog kormilara Šibenke Josipa Pandže na klupi kluba s Baldekina.

Kako bi stigao do drugog slavlja i prvog na Baldekinu, Pandža i njegova momčad imat će dosta teži posao jer im na tom putu stoji zagrebački Dinamo.

Riječ je o ekipi koja vrlo dobro brodi sezonom i koja je skupila već 11 pobjeda. Također, radi se o majstorski vođenoj družini za što je najzaslužniji trener Josip Sesar:

- Dinamo je izuzetan tim koji zna točno što radi i u obrani i u napadu. Stalno guraju loptu tamo gdje imaju prednost i fizički su dosta jači od nas. Trener je također odličan, Josip Sesar se dokazuje kao jedan od najboljih hrvatskih trenera kao i trenera u regiji. To je pokazao i u reprezentaciji kroz sve klubove koje je vodio i sigurno da imamo određeno poštovanje prema njima, međutim, puno mi je bitniji moj tim- kazao je trener Šibenke u najavi dvoboja s Dinamom.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Pandža je podvukao kako su njegovi momci igrali jako loše protiv Dubrovnika na Baldekinu, dok je kudikamo bolje izdanje Šibenka pokazala u Kostreni:

- Ako ćemo iskreno, i protiv Škrljeva je bilo puno oscilacija. Varirali smo između odličnog i jako lošeg. Nadam se da ćemo u duelu sa Zagrepčanima bolje igrati nego protiv Škrljeva. To nam je sigurno potrebno da dobijemo tako jakog protvnika. Mi u Šibenci idemo na pobjedu protiv svakog tako i protiv Dinama.

U interesu nam je da budemo puno bolji nego protiv Dubrovnika i da pokažemo svojoj publici da je ono bio samo jedan loš dan, tako da smo optimistični i imamo više samopouzdanja nego prije zato što se dobila ta važna utakmica protiv Škrljeva. Sve misli su nam usmjerene prema pobjedi protiv Dinama- poručio je trener Narančastih.

U taboru Šibenke koncentrirani su na utakmicu s Dinamom, ali već lagao razmišljaju na ono što ih čeka idući tjedan. A to je novi turnir ABA 2 lige, ovaj put u Novom Sadu gdje Šibenčane čekaju tri utakmice od 31. siječnja do 4. veljače.

image

 Marko Lukić

Niksa Stipanicev/Cropix

Za takav gust raspored Narančastima treba široki roster. Kao dobro rješenje za proširenje rotacije u prve dvije utakmice koliko je igrao u narančastom dresu pokazao se krilni igrač Marko Lukić:

- Očekujemo iskusnu ekipu Dinama u petak pred našom publikom. Dobro smo trenirali i pripremali se cijeli tjedan. Napredujemo iz treninga u trening i vjerujemo u nas i našu pobjedu.

Treneri rade maksimalno jako da nas pripreme za ovu utakmicu. Prvu smo izgubili u Zagrebu i definitivno će nam značiti podrška naših fantastičnih navijača u petak. Ovo je i posljednji test za nas pred balon ABA 2 lige koji nas očekuje idućeg tjedna i bitno je da se kao ekipa pripremimo za to kroz utakmicu s Dinamom- rekao je Lukić, koji je prije petnaestak dana Sutjesku iz Nikšića zamijenio Šibenkom.

Utakmica Šibenka-Dinamo igra se u petak u 18 sati na Baldekinu.

27. travanj 2024 18:39