StoryEditorOCM
Košarkaproblemi s ozljedama

Šibenka uspješno odradila generalku: Narančasti ‘pregazili‘ susjede iz druge lige

Piše K. G.
21. rujna 2024. - 20:04
Pavao Paić i Martin Junaković sudjelovali su u pobjedi Šibenke nad Kaštelima u prijateljskoj utakmiciGKK Šibenka

Košarkaši Šibenke povbijedili su (82:59) drugoligaša Kaštela u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči početka sezone. Bila je to treća uzastopna pobjeda momčadi trenera Roka Jurline u prijateljskim utakmicama.

Taj niz ohrabruje pred prve službene utakmice, jer Narančasti su pripremni ciklus počeli rezultatski vrlo klimavo. No, treba reći i da Kaštela vjerojatno nisu najbolje mjerilo onoga što društvo s Baldekina čeka u zahtjevnoj sezoni, kako u domaćem prvenstvu tako i ABA 2 ligi.

Kaštelani su se dobro držali u prvom poluvremenu, no onda su Narančasti početkom nastavka ubacili u brzinu više i serijom (18:0) prelomili utakmicu.

image

Šibenka je svladala Kaštela u generalci uoči sezone

GKK Šibenka

Valja napomenuti kako je Jurlina u generalci na raspolaganju imao samo devet igrača. Iako sezona praktički nije ni počela, ozljede već ozbiljno nagrizaju Narančaste.

Još uvijek je van stroja Slovenac Miha Škedelj, koji bi trebao biti jedan od nositelja igre. Također, kronični problemi s leđima opet muče Antonija Klarina, koji je bio projektiran kao zamjena za prvog playa Martina Junakovića. Uz to, Jurlina je imao plan koristiti Junakovića i Klarina zajedno u petorci u nekim varijantama.

Osim te dvojice važnih igrača, problema imaju i mladci Bobek, Begić i Brajković. Dakle, o zdravstvenom biltenu opet se priča na Baldekina a dobro se zna koliko je sličnih problema bilo lani u taboru Šibenke.

Inače, prvu službenu utakmicu Šibenka će igrati u subotu u 20 sati na Baldekinu kada će u prvom kolu HT Premijer lige ugostiti zagrebačku Dubravu. Taj dvoboj izravno će prenositi i Sportska televizija. Samo četiri dana kasnije u prvom kolu ABA 2 lige Narančasti će ugostiti Zlatibor iz Srbije.

Za Šibenku su protiv Kaštela igrali: Vujičić 18, Serdarušić 18, Junaković 10, Pleadin 9, Paić 9, Škugor 7, Jukić 6, Badrak 3, Šarić 2

 

21. rujan 2024 20:04