StoryEditorOCM
KošarkaŽdrijeb ih nije mazio

Šibenka treći put uzastopno gostuje kod ABA ligaša: Bude li crnih rupa neće biti dobro

Piše Krešimir Gulin
13. listopada 2020. - 11:57

Košarkaši Šibenke poslije četiri kola imaju po dvije pobjede i poraza. Na Baldekinu 'narančasti' funkcioniraju kao urica. Svladali su Sonik Puntamiku i Hermes Analiticu, ili protivnike po mjeri. Međutim, na gostovanjima im baš i ne ide od ruke. Naime, kod Zadra i Cibone su se proveli kao bosi po trnju, jer su u te dvije utakmice kombinirano ostali na minus 69. Ždrijeb Šibenčane i na trećem gostovanju vodi kod regionalnog ligaša, doduše člana ABA 2 lige, ambiciozne Gorice. Momčad koju dobro vodi nadareni trener Josip Sesar odlično poznaje crnogorski centar Milija Miković, koji je ljetos Turopolje zamijenio Baldekinom

-  Utakmica protiv Gorice će biti fizički vrlo zahtjevna zato što imaju 12 igrača u rotaciji i svih 12 igraju, trče i bit će ih teško zaustaviti. Ali, mi se nećemo lako predati- poručuje centar Šibenke.

Dobru šutersku rolu protiv Hermesa, u pobjedi kojom su Šibenčani kupili mir, imao je 19- godišnji Ivan Gulin:

- Bila je to ekipna pobjeda. Kada se osvoje bodovi onda dobra igra nekog pojedinca pada u drugi plan. Što se Gorice tiče, znamo kako dišu jer smo igrali prijateljsku utakmicu uoči sezone. Nadamo se dobrom rezultatu- veli mladi reprezentativac iz košarkaške obitelji.

Pomoćni trener Miro Jurić bio je zadovoljniji rezultatom, nego igrom kontra Hermesa, o idućem protivnika imao je samo riječi hvale:

- Gorica je u derbiju s Cibonom zabilježila prvi poraz u prvenstvu. Riječ je o ozbiljnoj ekipi i budemo li imali crne rupe kao protiv Hermesa neće biti dobro. Nastojat ćemo ispraviti naše greške, a važno je da idemo u Goricu bez opterećenja. Naše jedino opterećenje je odigrati što bolje- zaključio je Jurić.

Utakmica Gorica- Šibenka igra se u srijedu u 17 sati.

18. travanj 2024 01:59