StoryEditorOCM
Košarkadalmatinski derbi

Šibenka stiže na Gripe: ‘Nitko nam ove sezone nije napravio toliko problema koliko su oni‘

Piše Frane Vulas/SD
19. siječnja 2021. - 08:05
‘Žuti’ će imati priliku za revanš svom bivšem igraču Henriku Širku i Šibenčanima za težak poraz u ranijem dijelu sezone kada su na Baldekinu primili čak 111 koševa  Nikša Stipaničev/Cropix

Širko se vraća na Gripe. Treću utakmicu u ukupno pet dana košarkaši Splita igrat će večeras kada u susretu HT Premijer lige na Gripe stiže Šibenka (19 sati).

Prilika je to sada već i poprilično umornim „žutima” (skor 12-4) za revanš svom bivšem igraču Henriku Širku i Šibenčanima (skor 7-8) za težak poraz u ranijem dijelu sezone kada su na Baldekinu primili čak 111 koševa (111:96). Dio momčadi trener Ivica Skelin je i odmarao protiv Furnira u nedjelju (Ukić, Marčinković, Luković), baš kako bi odmorniji dočekali susjedski derbi, ali i dolazak Cedevita Olimpije u nedjelju u grad pod Marjanom.

- Šibenik je izuzetno talentirana napadačka momčad. Igraju vrlo često s četiri niska igrača, a taj peti visoki je Miković koji se također izvlači vani i šutira za tri poena. Svi njihovi igrači su izuzetno opasni i nezgodni za čuvanje jer se izvlače na liniju za tri poena i od tu napadaju i licem prema košu i šutem. Momčad su koja nam na određeni način ne odgovara, s obzirom da mi imamo visinu moramo nametnuti svoj stil igre. Moramo biti spremni braniti njihove šuteve za tricu – naglasio je trener Splita Ivica Skelin.

Ovo će biti potpuno drugačija utakmica od posljednje dvije domaćeg prvenstva na Gripama kada su Splićani upisali uvjerljive pobjede protiv najslabijih momčadi lige Hermes Analitice (+66) i  Furnira (+34).

- Dobro se sjećamo utakmice u Šibeniku. Igrali smo protiv puno momčadi, ali nitko nam ove sezone nije napravio toliko problema koliko su oni – priznao je Skelin.

20. travanj 2024 10:08