StoryEditorOCM
KošarkaZakomplicirali na kraju

Šibenka prekinula niz od tri poraza: Miković nezaustavljiv pod obručima, Širko riješio stvari u završnici

Piše Krešimir Gulin
9. siječnja 2021. - 19:56

Košarkaši Šibenke u Dubravi su zabilježili prvu pobjedu u novoj godini i prekinuli neugodan niz od tri uzastopna poraza. Osim toga, Narančastima su se na taj način Zagrepčanima revanširali za vrlo težak poraz na Baldekinu iz prvog dijela sezone.

Da bi Šibenčani mogli do bodova bilo je jasno kada se u zapisniku našao razigravač Freeman, koji se oporavio od ozljede.

No, domaćini su imali rijetko viđen uspješan šuterski ulazak u utakmicu. Za tili čas su zabili pet trica i imali vodstvo od 16:7. Ipak, gosti su vrlo brzo pohvatali konce i tricom mladog Pleadina otišli s prednošću (27:24) na mali odmor.

U prvom poluvremenu niti jedan takmac nije se mogao pohvaliti dobrom obranom. Konačno, Šibenčani su u nastavku zaigrali agresivnije u defanzivi, plod čega je i podatak da je čak i centar Miković istrčao dvije kontre. Povela je Šibenka (60:51), pa je trener domaćih Krstić pozvao time out. Nakon minute odmora je postvaio zonsku obranu koju je odmah razbio tricom Pleadin.

Nezaustavljiv pod obručima je bio Crnogorac Miković (32 poena) i ponajviše zahvaljujući njemu Narančasti su imali ugodno dvoznamenkasto vodstvo gotovo tijekom cijelog drugog poluvremena.

Međutim, Šibenčani su uspjeli zakomplicirati stvari u završnici. Na ruku im nije išla ni odluka suca Vovka, koji je umjesto faula u napadu, svirao tehnićku zbog simulacije Freemanu. Da stvar za goste bude gora, američkom razigravaču bila je to peta osobna.

Dubrava je na krilima šibenskog zeta Pandurića stigla na samo minus dva (98:100) 12 sekundi prije kraja. Ali, u presudnim trenucima mirne je ruke s linije slobodnih bacanja bio Širko, koji je inače odigrao odlično u završnim minutama utakmice te svojim pogocima i asistencijama bio najzaslužniji što bodovi idu na Baldekin.

Furnir- Šibenka 98:104 (24:27, 25:25, 16:25, 33:27)

ZAGREB- Sportska dvorana Dubrava. Bez gledatelja. Suci: Tomislav Vovk, Bojan Kruljac, Jelena Tomić.

Furnir: Vlahovec, Prelec, Pandurić (21), Vujić (11), Perić (6), Isabell (6), Nazor, Majić (3), Smolić (7), Jerković (14), Puou (13), Buljević (17).

Šibenka: Freeman (15), Šarić (7), Živković, Bašić (5), Solomun (8), Antić, Klarin, Miković (32), Pleadin (10), Vlaić, Širko (25), Andabaka (2).

20. travanj 2024 17:08