StoryEditorOCM
Košarkapočinje treći krug

Šibenka kreće u lov na play off. Protiv Dinama debitira novi član Narančastih, vraća se još jedan ozlijeđeni igrač

Piše Krešimir Gulin
8. ožujka 2024. - 16:20

Subotnjom utakmicom s Dinamom na Baldekinu, košarkaši Šibenke otvaraju treći krug prvenstva Hrvatske. Trenutačno su Narančasti sedmi na tablici, i ne bude li u preostalih 11 kola prevelikih iznenađenja, Šibenčani bi trebali osigurati nastup u doigravanju.

Dinamo je u siječnju gostovao u Šibeniku i u toj utakmici novi trener Šibenke Josip Pandža upisao je prvu pobjedu na Baldekinu.

U novom dvoboju sa Zagrepčanima Pandžina momčad imat će dosta promjena u rosteru. Zbog ozljede neće biti Lukića i Skorića, ali zato će u narančastom dresu debitirati Crnogorac Milić Starovlah:

- Dinamo je jako kvalitetna ekipa s dobrim rosterom. Trebamo od samog početka izaći čvrsto i pokazati da želimo pobjediti u toj utakmici. Mislim da će najbitniji biti početak utakmice što nije bio slučaj u prošloj. Inače, koliko znam imamo problem zadnjih utakmica s ulaskom tako da fokus treba biti na samom početku. Da budem precizniji, trebamo biti koncentrirani svih 40 minuta i igrati s velikom energijom. Trebamo obraniti domaći teren što bi bila jedna veoma važna pobjeda i nadam se da ćemo u tome uspjeti- kazao je Starovlah uoči dvoboja s Dinamom.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Osim Starovlaha, trener Šibenke u odnosu na prošlu utakmicu s Cibonom moći će računati i na oporavljenog Pleadina:

Dinamo ima roster sastavljen od iskusnih igrača, koje vodi trenera koji je naš izbornik i koji ima veliku kvalitetu. Oni su točno posloženi onako kako i treba. Stanje na tablici pokazuje da su kvalitetni. Prva naša utakmica bila je donekle dobra. Prvo poluvrijeme je bilo u egalu, poslije smo se uspjeli odvojiti. Međutim, s obzirom na iskustvo Dinama i kvalitetu njihovog trenera mislim da će sada doći puno bolje pripremljeni na nas. Tada su nas donekle i potcijenili jer nismo bili konkurentni ni velikim timovima ni na tablici.

Očekujem njihovu jaku reakciju, ali mi moramo biti spremni na to. Optimisti smo i nadamo se pobjedi- kazao je Pandža.

Utakmica Šibenka- Dinamo počinje u 20,15 sati, uz TV prijenos na MaxSportu.

27. travanj 2024 15:29