StoryEditorOCM
KošarkaBORBA ZA PLAY-OFF

Šibenka još uvijek ima sve u svojim rukama: na Baldekin stižu opasni Osječani, utakmicu najavili trener Rahimić i MVP lige Širko

Piše Krešimir Gulin
2. travnja 2021. - 15:35

Košarkaši Šibenke još uvijek čvrsto drže osmo mjesto na tablici, posljednje koje vodi u doigravanje. Međutim, Narančastim za vratom opasno pušu Alkar i Osijek, koji su im se približili na samo dvije pobjede.

Doduše, Šibenčani su sami krivi što su ugrozili plasman u play off jer su u zadnjih sedam utakmica samo jednom slavili. Ipak, puno toga mogli bi popraviti svladaju li Osječane na Baldekinu u subotu (17 sati):

- Neće biti velika tragedija ako ne pobijedimo Osijek, budući da još uvijek sve držimo u svojim rukama. Vjerujem u svoje suigrače, trenera i struku. Nadam se da ćemo odigrati bolje nego zadnju utakmicu u Sinju koju smo izgubili i očekujem drugačiji ishodu u subotu- kazao je Henrik Širko, MVP dosadašnjeg dijela HT Premijer lige.

Osječani u Šibenik dolaze s tri pobjede u nizu, doduše isključivo s ekipama koje su pri dnu tablice:

- Oni će zasigurno doći rasterećeno jer su riješili sve brige oko ostanka u ligi. Igraju s jako malo igrača u rotaciji, ali su napadački vrlo opasni. Također, dobri su i pod košem gdje dominiraju naš Šibenčanin Paić i Kujundžić. Ipak, uz našu dobru igru i bolju obranu od one koju smo pokazali u Sinju, trebali bismo do pobjede- veli Dženan Rahimić, trener Šibenke kojemu će se na klupi Osijeka suprostaviti Stipe Šarlija, nekadašnji suparnik pod obručima:

- Stipe je došao u Osijek u nezgodnom trenutku, možda mu je trebalo malo više vremena da pohvata konce, ali sada igraju baš dobro- istaknuo je Rahimić, koji se nada da će konačno na raspolaganju imati sve igrače, osim Andabake za kojeg je sezona završena.

19. travanj 2024 15:58