StoryEditorOCM
KošarkaŽenska košarka

Šibenčanke ulaze u Ligu za prvaka pojačane Srpkinjom i Amerikankom

Piše Krešimir Gulin
21. siječnja 2021. - 12:11

Košarkašice Šibenika i treći su put ove sezone bile bolje od ekipe Splita. Poslije dvaju prvenstvenih trijumfa pobijedile su ih i u utakmici prvog kruga Kupa Ružice Meglaj Rimac, na Baldekinu rezultatom 81:76.

Reprezentativka Ivana Ujević je i ovaj put bila prvo ime Šibenčanki s 27 postignutih koševa, Tabula i Cigić zabile su po 15, Šarić 12, Dujić devet, a u listu strijelaca upisala se još i mlada Skrozić (3) za ulazak Šibenika među osam najboljih u hrvatskom Kupu.

Inače, utakmicu sa Splitom ekipa Stipe Bralića dočekala je oslabljena odlascima tri dosadašnje igračice. Naime, u Raugusu je otišla reprezentativka Josipa Silov, za Split je potpisala Nives Džafić, dok se u rodnu Požegu vratila Monika Vojvodić.

- Izvukli smo utakmicu na zadnji atom snage. Nije bilo lako budući da smo imali praktički pet igračica u rotaciji, uz doprinos mladih Skrozić i Barišić. Međutim, opet je povukla i sjajno odigrala Ivana Ujević, koja u zadnje vrijeme igra u odličnoj formi. Minulog vikenda je u prvenstvenoj utakmici u Puli zabila 40 koševa. Iskreno, ne sjećam se da mi je neki igrač u četvrt stoljeća koliko sam trener postigao 40 poena na jednoj utakmici. Ujević je i protiv Splita bila naša najbolja igračica s 27 ubačaja. Njezin učinak je još vredniji ako se zna da je veći dio utakmice odigrala s puknutim nosom- kazao nam je Stipe Bralić, trener košarkašica Šibenika.

Nakon što su apsolvirale Kup, Šibenčanke se okreću nastavku prvenstva, točnije Ligi za prvaka u koju se plasiralo šest najboljih ekipa u Hrvatskoj. U prvom kolu Bralićeve igračice gostuju u Zagrebu kod Trešnjevke, a utakmica je na rasporedu u nedjelju u 17, 30 sati.

Kako se i najavljivalo iz uprave kluba, Šibenik je reagirao na tržištu i dvjema akvizicijama će pokušati nadomjestiti već spomenuti odlazak Silov, Džafić i Vojvodić. Naime, nove igračice Šibenika postale su Srpkinja Jovana Jeremić i Amerikanka Kendriana Washington. Jeremić je u Šibenik stigla u četvrtak i imat će pravo nastupa u Zagrebu, dok se dolazak Amerikanke očekuje idući tjedan. S te dvije igračice Šibenik bi trebao biti konkurentan u Ligi za prvaka:

- Jeremić je bila kapetanica Studenta iz Niša, raskinula je ugovor i došla u Šibenik. Amerikanka ima iskustvo igranja na sveučilištu. Obje igračice su visoka krila i našom Anticom Tabula će pokrivati pozicije 'četiri' i 'pet'. Igrat ćemo bez klasičnog centra, dakle brzu košarku. Novopridošle igračice su iskusne, imaju dobar šut, mogu igrati licem prema košu. Također, dobro trče i vjerujem da će uklopiti u naš sistem igre, premda nećemo imati puno vremena za prilagodbu- zaključio je Bralić.

24. travanj 2024 22:35