StoryEditorOCM
KošarkaNOVI SRAZ ŠIBENKE

Prigoda ze prekid crne serije: na Baldekin stiže Furnir, Miro Jurić najavio utakmicu nakon ‘sudačkog masakra‘ protiv Splita

Piše Krešimir Gulin
25. ožujka 2021. - 15:18

Košarkaši Šibenke već pet utakmica u nizu su bez pobjede. Zadnje slavlje Narančastih datira od 20. veljače kada su na Baldekinu svladali Cibonu. Od tada su uslijedili porazi od Škrljeva, Zadra, Gorice, Cibone i Splita, pa su Šibenčanima ozbiljno počeli za vratom puhati Alkar i Osijek u borbi za mjesta koja vode u play off.

Prigoda ze prekid crne serije je u petak kada u Šibeniku gostuje zagrebački Furnir. Riječ je o momčadi koja se bori za ostanak u ligi, a taj zadatak povjeren je Šibenčaninu Jeronimu Šarinu, čovjeku koji je početkom prošlog desetljeća dizao Šibenku doslovce iz pepela.

- Za mene će utakmica s Furnirom biti teški sukob interesa. Šarin je moj prijatelj, kum, partner s tenisa... Također, direktor Furnira je moj šurjak Boris Gnjidić. Ali, sve to ćemo biti do osam manje pet, a onda smo do deset manje kvarat suparnici na terenu. Jednostavno, moramo gledati sebe i kako pobijedtiti. Trebamo se rekuperati poslije psihološki teške utakmice sa Splitom, a problema nam ne nedostaje. Jedva se skupimo za odraditi pošteni trening. Mogu se samo nadati kako će zdravstvena služba odraditi svoj posao i da će naši stožerni igrači biti spremni za utakmicu - kaže Miro Jurić, pomoćni trener Šibenka.

Naime, Jurić će s klupe voditi Šibenku u susretu s Furnirom, budući da je glavni trener Dženan Rahimić dobio jednu utakmicu kazne zbog isključenja na dvoboju sa Splitom u prošlom kolu.

Jedan od stožernih igrača Šibenke za koje se Jurić nada da će biti spremni je i crnogorski centar Milija Miković:

- Zapao nas je težak raspored na početku trećeg kruga, jer smo igrali protiv četiri najbolje plasirane ekipe u ligi. U nastavku nas čeka nešto povoljniji raspored. Protiv Furnira želimo odigrati dobru utakmicu, podići samopouzdanje i pokušati zauzeti što bolju poziciju uoči play offa- rekao je Miković.

Utakmica Šibenka- Furnir igra se u petak u 20 sati u dvorani na Baldekinu.

25. travanj 2024 02:41