StoryEditorOCM
KošarkaNarančasti u Slavoniji

Poslije deset dana karantene na dugi put pun neizvjesnosti; Trener Rahimić: Ne znam kakvu reakciju mogu očekivati u Osijeku

Piše Krešimir Gulin
7. studenog 2020. - 10:07

Dobra vijest s Baldekina glasi da je šest košarkaša Šibenke izašlo iz desetodnevne samoizolacije u kojoj su bili zbog kontakta sa zaraženim članom klupskog osoblja. Na sreću, nitko od spomenutih igrača nije razvio simptome i sredinom tjedna priključili su se treninzima ostatka momčadi uoči nedjeljnog gostovanja u Osijeku (17 sati). Međutim, nije lako poslije deset dana mirovanja, ili u najbolju ruku laganog razgibavanja kod kuće, ući u puni pogon:

- Ha, zaista ne znam što mogu očekivati od ekipe u Osijeku nakon što je pola momčadi deset dana bilo u karanteni. U svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri koja traje skoro tri desetljeća nikada nisam bio u sličnoj situaciji. Iz iskustva znam da je nakon dva slobodna dana treći dan ajme i kuku. Možete zamisliti kako je nakon deset dana pauze vratiti se u trenažni proces. Iskreno, najviše strah eventualnih ozljeda, jer sezona je jako duga- veli Rahimić.

Dojam je da Osijek ima puno bolju momčad nego što to sugerira njihov trenutačni skor od dvije pobjede i pet poraza. Iznenađujuće je bilo što su 'brokeri' imali niz od pet poraza za redom, koji su prekinuli prošli vikend u Sinju:

- Imaju oni zaista dobrih igrača. Meni je osobno jako drago što naš Šibenčanin Pavao Paić igra dobro. Inače, i Šibenka i Osijek spadaju u onaj gro ekipa u ligi koje su sve po kvaliteti 'li-la'. Zato mi je posebno žao što smo došli u ovu situaciju s izolacijom. Međutim, nema plakanja. Poveli smo na put i neke juniore. Pokušat ćemo dati svoj maksimum u ovom trenutku- završio je trener Šibenke.

A loša vijest iz tabora Narančastih glasi kako je mladi reprezentativac Ivan Gulin podvrgnut operativnom zahvatu nakon teške ozljede na treningu. Gulin će duže vrijeme izbivati s parketa što dodatno sužava ionako usku rotaciju Šibenke.

24. travanj 2024 10:42