StoryEditorOCM
Košarkapetar maleš

Nesuđeni trener Šibenke ima novi posao, zadatak mu neće biti nimalo jednostavan

Piše K.G.
22. lipnja 2024. - 12:26

Nakon što je prošlu sezonu završio kao vršitelj dužnosti trenera Šibenke, mnogi su smatrali kako će Petar Maleš povesti Narančaste i u novu sezonu. Samo ovaj put kao ‘pravi‘ trener. Međutim, uprava kluba s Baldekina mislila je drugačije. Kormilo kluba dali su u ruke 31- godišnjem Roku Jurlini s kojim su potpisali trogodišnji ugovor.

Doduše, na Baldekinu su ponudili Malešu da ostane u klubu, ali on se odlučio za samostalne izazove. I tako je nesuđeni trener Šibenke vrlo brzo našao novi posao.

U novoj sezoni bit će trener Škrljeva koje je lani ispalo iz prve lige. Malešov zadatak bit će ekspresni povratak Zelenih u elitno hrvatsko košarkaško društvo.

Pedesetdvogodišnji Šibenčanin Petar Maleš. Maleš ima iza sebe uspješnu košarkašku karijeru koju je započeo u rodnom Šibeniku, a igrao je još i za Zrinjevac, Givat Shmuel (Israel), Oyak Renault Bursa (Turska), Hermes Analiticu, Brno (Češka), Apollon Limasoll (Cipar) i na kraju karijere riječki Kvarner.

Završivši kineziologiju u Zagrebu odmah se prebacuje u trenerske vode i uspješno vodi mlade selekcije Šibenke da bi zadnjih sezona bio pomoćni trener Šibenke u Premijer ligi. Protekle sezone u završnici prvenstva vodio je Šibenku kao prvi trener, a zanimljivo je da je 2022. bio pomoćnik u reprezentaciji Danske.

Nakon odlaska iz Šibenika gdje sam proveo cijelu svoju trenersku karijeru, želio sam naći sredinu koja odgovara mojim ambicijama. Mislim da sam je našao i da je to Depolink Škrljevo. U razgovoru sa čelnim ljudima shvatio sam da se radi o dobro organiziranom klubu. Njihova je želja brzi povratak u Premijer ligu što mi se odmah svidjelo i brzo smo se dogovorili. Sad slijedi posao oko sklapanja konkurentne ekipe i borba za prvo mjesto. Imam neke igrače u planu i odmah krećemo u pregovore. Ispred nas je jedna izazovna sezona u kojoj ćemo klub, stručni stožer, igrači i ja učiniti sve da se vratimo u Premijer ligu‘, poručio je Petar Maleš, prenosi portal basketball.hr

24. lipanj 2024 12:29