StoryEditorOCM
Košarkauzbudljiva utakmica

Narančasti još uvijek bez pobjede u gostima, u Draženovom domu izgubili u dramatičnoj završnici

Piše Krešimir Gulin
4. studenog 2023. - 22:00

Košarkaši Šibenke u ovoj sezoni još uvijek ne znaju za slast pobjede na gostovanjima. Ovaj put poraženi su u Draženovom domu, od Dinama koji je najugodnije iznenađenje domaćeg prvenstva.

S obzirom na brojne nedaće koje su ih snašle i u ovoj utakmici, Šibenčani su odigrali vrlo hrabro. S vrlo kratkom rotacijom bili su u lijepoj prigodi da dođu do pobjede, međutim iskusni Zagrepčani su u završnici bili uspješniji.

Šibenka je jako loše otvorila utakmicu, u nešto više od šest minuta ubacili su samo tri koša te je Dinamo vodio (13:3). No, pogled na semafor nije bila jedina tegoba za Narančaste. Jako loša činjenica je što se nakon samo 80 sekundi provednih na parketu ponovno ozlijedio centar Topolović. U jednom trenutku se uhvatio za ruku, koju je tek zaliječio, i više se nije vraćao u igru.

Ipak, u drugoj četvrtini probudila se Milačićeva momčad. Serijom (10:0) Narančasti su uhvatili rezultataki priključak. Međutim, nastavili su se problemi s centrima za Šibenčane. U samo nekoliko minuta Perković je napravio tri prekrašaja na nezaustavljivom Brzoji, tako da je kraj poluvremena Šibenka dočekala s iznimno niskom petorkom.

No, zahvaljujući vrlo dobrom putu za tricu (7/15), Narančasti su otišli na veliki odmor s prihvatljivih četiri koša zaostatka (38:42).

Dinamo je znalački koristio prednost u centimetrima pod obručima u liku iskusnog Kraljevića, ali i Šibenka je imala svog aduta. Još jednu odličnu utakmicu igrao je Klarin, hrabro prodirao, ali i pogađao izvana. U svog kapetana ugledali su se i njegovi suigrači. Konačno, tek dvije minute prije kraja treće četvrtine proradio je i Amerikanac Foreman, koji je vezao dvije trice za lijepih (64:55) Šibenke.

I dok je Milačić odmarao raspoloženog Klarina, Dinamo je serijom (9:0) relativno brzo poništio sve ono dobro što je Šibenka radila cijelu treću četvrtinu.

Kako su cijelu utakmicu obilježile rezultatske amplitude, tako je bilo i u posljednjoj dionici. Opet se Šibenka odvojila na plus devet (73:64), za što je opet bio najzaslužniji Foreman s nekoliko odličnih poteza.

Bilo je to na sedam minuta prije kraja i činilo se da Šibenka ima dobre izglede za pobjedu. Međutim, u završnici su Narančasti potpuno ispustili konce igre u napadu, što je Dinamo iskoristio i uveo utakmicu u neizvjesnu završnicu.

Perkovič je iz odbojke pogodio za izjednačenje (78:78), međutim Vučić je osam sekundi prije kraja zabio ključnu tricu. Pokušao je Klarin s istekom vremena nemogućim šutem sa svoje polovice osigurati produžetak, ali lopta je ostala na obruču.

Dinamo - Šibenka 83:80 (19:11, 23:27, 18;26, 23:16)

ZAGREB- Košarkaški centar ‘Dražen Petrović‘. Gledatelja 600. Suci: Denis Hadžić, Josip Mikulić, Nikola Perlić.

Dinamo: Garafolić (11), Nakić-Vojnović (5), Majić, Pavlic, Mikšić (11), Novačić (12), Brzoja (13), Vrgoč (2), Vučić (9), Lukić, Kraljević (20), Dugandžić.

Šibenka: Skorić (10), Hrštić (11), Bobek, Klarin (15), Foreman (13), Babić (7), Topolović, Mandalinić (14), Perković (10), Šarić, Škugor, Brajković.

28. travanj 2024 18:50