StoryEditorOCM
Košarkadobar roster

Na Baldekinu rade punom parom: Šibenka dovela splitskog centra s ABA ligaškim iskustvom

Piše Krešimir Gulin
5. srpnja 2024. - 11:29

Na Baldekinu rade punom parom tijekom ljetne pauze! Ili, Šibenka vrlo dobrim tempom slaže vrlo solidan igrački roster za narednu sezonu.

Naime, nakon povratka prekaljenog playmakera Martina Junakovića i angažmana zanimljivog Filipa Vujičića iz Dubrovnika, Narančasti su potpisali i iskusnog 28- godišnjeg centra Josipa Jukića.

Ovaj Splićanin u Hrvatskoj je igrao u matičnom Splitu i zadarskoj Puntamici, a u inozemstvu u Belgiji za Phoenix Brussels, Kaposvari KK iz Mađarske te HKK Široki iz BiH.

Baš je u Širokom pod vodstvom dobrog trenera Ivana Velića Jukić igrao lani gdje je ostvarivao u prosjeku oko šest koševa i šest skokova po utakmici.

Inače, prometno je ovo ljeto na relaciji Šibenik- Široki. Iz ponosa Hercegovine su na Baldekin došli Junaković i Jukić, a u suprotnom smjeru otišao je Perković.

image

 Josip Jukić

Vojko Bašić/Cropix

Dolaskom Jukića Šibenčani su napravili okosnicu momčadi jer su zatvorili pozicije ‘jedan‘, ‘tri‘ i ‘pet‘ uključujući Junakovića i Vujičića.

Naravno, njima treba pridodati i igrače koji su od ranije pod ugovorom sa Šibenkom poput Klarina, Pleadina, Babića, Paića... ali i Srbina Lukića koji će ostati na Baldekinu budu li Narančasti opet nastupali u ABA 2 ligi.

Po svemu sudeći, Šibenčanima će trebati poprilično širok igrački roster to više što je novi trener Roko Jurlina najavio kako želi igrati brzu košarku s puno posjeda i tranzicije.

S obzirom da je Šibenka u relativno ranoj fazi dovela već trojicu novih igrača čini se kako će uprava kluba ispuniti želju mladom i perspektivnom treneru koji je poželio da na početku priprema ima manje-više definiran kadar kako bi ga mogao adekvatno uigrati za željeni stil igre.

Također, angažmanom Jukića nastavljen je zaokret u klupskoj politici, jer od ovog ljeta na Baldekinu žele više vjerovati domaćim igračima nego strancima koji nerijetko znaju biti ‘mačak u vreći‘:

- Volio bih da mi većinu rostera čine hrvatski igrači. Za strancima bih htio posegnuti tek ako adekvatno ne popunimo neke pozicije. S obzirom na budžet kojim raspolažemo, sa strancem je puno lakše promašiti nego pogoditi- objasnio je svoje nakane Jurlina.

image

 Roko Jurlina

Luka Gerlanc/Cropix

O novom centru svoje momčadi Jurlina je kazao:

- Mislim da smo napravili dobar posao dovođenjem Jukića u Šibenku. To je igrač s ABA 1 i ABA 2 iskustvom, dobar, karakteran igrač, a uz to što je jako bitno i van terena kompletna osoba, jako dobrog karaktera, dobar za ekipu i svlačionicu tako da ne bi trebalo biti nikakvih problema u njegovoj prilagodbi. Mislim da će opravdati svoje dovođenje i dati nam važnu rolu na visokim pozicijama u narednoj sezoni.

Poznam ga još iz juniorskih dana, kasnije iz Sonik Puntamike i poznavajući cjelokupnu njegovu osobnost i njega kao igrača mislim da će igrati jednu jako bitnu ulogu u našoj ekipi u narednoj sezoni. Želim mu prije svega puno zdravlja i onda će sve ostalo polako doći. Sigurno da će opravdati ono zbog čega smo ga doveli ove godine u Šibenku i čestitam mu na potpisu te želim puno sreće u sezoni- poručio je novi trener Šibenke.

- Zadovoljan sam što dolazim u Šibenik i Šibenku. Hvala ljudima iz kluba na ukazanom povjerenju. Nadam se da će nas zaobići ozlijede te da ćemo uz kvalitetan rad i zalaganje napraviti dobar posao- izjavio je Josip Jukić nakon potpisa za Šibenku.

05. srpanj 2024 11:29