stdClass Object ( [id] => 1308848 [title] => Na Baldekinu pripremaju još jednu dobru sezonu: "ABA 2 liga pokazat će nam gdje se nalazimo i što još moramo učiniti" [alias] => na-baldekinu-pripremaju-jos-jednu-dobru-sezonu-aba-2-liga-pokazat-ce-nam-gdje-se-nalazimo-i-sto-jos-moramo-uciniti [catid] => 341 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U ljetnoj stanci na Baldekinu ozbiljno su zasukali rukave. Ili, uprava Šibenke, u suradnji s trenerom i sportskim direktorom Damirom Milačićem, uvelike je zagazila u pripreme za predstojeću sezonu. Sudeći po do sada povučenim potezima, trebala bi to biti još jedna dobra godina za navijače Šibenke.

Očito, kontinuitet upravljačke i sportske politike daje rezultat. Baldekin i Crnica baš bi mogli biti primjer Šubićevcu, gdje umjesto kontinuiteta vlada apsolutno lutanje, barem od nesretne privatizacije...

No ostavimo mi Željku Karajici i njegovim suradnicima probleme u friškom nogometnom drugoligašu, a sumirajmo ono što su predsjednik Ante Nakić i društvo napravili na Baldekinu.

Povratak u elitu

Najvažnija vijest glasi – Šibenka će iduće sezone igrati u ABA 2 ligi! Ta informacija sugerira kako ambicije “narančastih” rastu iz godine u godine. Jer, regionalna liga, makar se radilo u drugom razredu, kudikamo je veći izazov od Alpe Adria lige koju su Šibenčani igrali protekle dvije sezone:

 

---

image

Predsjednik Šibenke Ante Nakić: U novoj sezoni borimo se na tri fronte

Niksa Stipanicev/Hanza Media
---

 

– Nakon dvije godine nastupa u Alpe Adria kupu smatramo kako je došlo vrijeme da se okušamo u ABA 2 ligi, odnosno u drugom razredu regionalnog natjecanja. Znamo svi da je ta Liga jedini put i filter kojim se može doći doći do ABA lige, koja okuplja ono najkvalitetnije na području ove regije. Smatramo da su naša ekipa i mlađi igrači stekli dovoljnu dozu iskustva da u idućoj sezoni mogu napraviti rezultatski iskorak.

Ekipa će biti nešto “šira” nego lani i svi se nadamo dosta kvalitetnija te da će uspjeti odgovoriti izuzetno pozitivno na sve zahtjeve koje nam ABA 2 liga bude nametala.

Isto tako, Upravu zanima da vidimo gdje smo trenutno kvalitativno u odnosu na ekipe iz našeg okruženja. Smatramo da će ABA 2 liga biti dobar pokazatelj da vidimo gdje smo točno pozicionirani i u konačnici mislim da je svima nama cilj da jednog dana Šibenku opet vratimo u prvi razred regionalnog natjecanja. ABA 2 liga će nam definitivno biti pravi putokaz što je još potrebno učiniti da to ostvarimo.

Kroz razgovor s ljudima koji vode ABA 2 ligu vidimo da smo mi njima jako interesantan natjecatelj i radujemo se vidjeti što Šibenka u idućoj sezoni može ponuditi u ABA 2 ligi – objasnio je Nakić razloge zbog kojih se Šibenka odlučila nastupiti u ABA 2 ligi.

Kako je napomenuo predsjednik Šibenke, za sezonu u kojoj će se boriti na tri fronte (ABA 2 liga, HT Premijer liga i Kup Krešimir Ćosić) trener Milačić morat će imati široki roster. Valjda će “narančaste” zaobići i ozljede koje su im lani uvelike poremetile planove. Zbog svega navedenog na Baldekinu su gotovo mjesec dana prije početka priprema već zatvorili kostur momčadi.

Jasno, dobre partije pojedinih igrača u posljednje vrijeme nisu mogle proći nezapaženo kod bogatijih klubova, pa je Baldekin zadesio jedan ozbiljan odlazak. Naime, dres Šibenke više neće nositi pouzdani Patrik Jambrović, čiji učinak bi mogao faliti u svim kolonama.

Pojačanje Brown

Jednostavno, “narančasti” nisu mogli financijski parirati ponudi aktualnog prvaka Zadra, kao niti želji Jambrovića da u ozbiljnim košarkaškim godinama (27) zaigra na višoj razini.

Iz Šibenika je otišao i playmaker Srđan Brocić. Riječ je o mladiću koji je odradio korektnu sezonu, ali ne treba zaboraviti da se radilo o igraču koji je doveden kao zamjena za Nabu Echolsa, kojeg je teška ozljeda udaljila s parketa cijelu sezonu. Stoga smo dojma kako će Milačić puno lakše nadoknaditi odlazak Brocića nego Jambrovića.

Uostalom, “narančasti” su već angažirali košarkaša koji bi u novoj sezoni trebao nositi naslovnu ulogu u momčadi Šibenke – dirigenta ili razigravača.

Radi se mladom američkom playmakeru Michaelu Brownu. Sudeći po brojkama koje je imao na svom sveučilištu, Brown bi trebao biti dobro pojačanje. Naime, u prosjeku je zabijao 23 koša, ali imao i gotovo sedam asistencija i pet skokova po utakmici. No Brownu će dolazak u Šibenik biti prvi izlazak u Europu, stoga je veliko pitanje kako će se uspjeti adaptirati.

– Brown je igrač ispod radara. Mi smo ga ciljano doveli zbog toga što je strahovito brz i eksplozivan i igrač koji u svim statističkim pokazateljima daje svoj doprinos. Nije pretjerano visok, ali sve to nadoknađuje ekstra energijom i to je ono što nam je prijeko potrebno da bi “preživjeli” sva tri natjecanja u kojima ćemo igrati.

S obzirom da je rookie koji dolazi s University of Mount Olive, bit će sigurno potrebno određeno vrijeme da se adaptira jer prvi put dolazi u Europu gdje je drukčija kultura i drukčiji način života i treniranja. Nadam se da ćemo to ubrzano napraviti i unaprijediti ga i da će on svu svoju kvalitetu pokazati na Baldekinu – rekao je Milačić o svom novom playmakeru.

---

image

Tko će zamijeniti Patrika Jambrovića, koji je napustio Baldekin i otišao u prvaka Zadar?

Niksa Stipanicev/Hanza Media
---

Osim vitalne pozicije organizatora igre, vodstvo Šibenke napravilo je odličan posao glede zatvaranja mjesta pod obručima. To se odnosi kako na ostanak na Baldekinu kapetana Pave Paića, ali i angažman Đorđa Topolovića iz Cedevite Junior. Zanimljivo, Paić i Topolović neće u narančastom dresu prvi put igrati zajedno, već su oni činili tandem u Osijeku:

– Sretan sam i ponosan što ću svoj košarkaški put nastaviti u mojoj Šibenci. Drago mi je da mogu nastaviti napredovati zajedno s klubom. Slažemo konkurentnu i jaku momčad, nadam se da ćemo napraviti dobru kemiju u ekipi i ostvariti dobar rezultat u svim natjecanjima u kojima budemo sudjelovali. Jedva čekam početak sezone i utakmice na punom Baldekinu pred najdražim navijačima – poručio je Paić nakon što je produžio vjernost matičnom klubu.

 

---

image

Trener Damir Milačić čeka nova pojačanja

Niksa Stipanicev/Hanza Media
---

 

Njegova partnera na centarskim pozicijama, 22-godišnjaka iz BiH, predstavio je Milačić.

– Topolović je klasični centar, robustan, agresivan, vrlo borben u napadu, raznovrstan i definitivno s tim karakteristikama on će se jako dobro uklopiti na Baldekin i u grad Šibenik. S obzirom da je 2001. godište, doveli smo jako perspektivnog centra koji može već sada jako kvalitetno igrati – istaknuo je trener Šibenke.

Na koncu, “narančasti” su doveli i Luku Babića, krilnog igrača koji je lani igrao iz Bosca. Luka Babić će imati nezahvalan zadatak zamijeniti Patrika Jambrovića:

– Potpisom Luke Babića dobili smo ozbiljnog košarkaša koji je definitivno još uvijek ispod radara. Mislim da će nam biti od velike pomoći. Pratio sam ga zadnje dvije sezone dok je još igrao za Bosco i on je definitivno netko tko je davno bio zapisan u mojoj bilježnici.

’Unutarnje rezerve’

Ono što je meni najbitnije, ljudski i karakterno se uklapa u filozofiju onoga što hoću na terenu i mislim da će nam biti od velike pomoći – kazao je Milačić o 22-godišnjem dvometrašu rođenom u Švedskoj.

Babić zasigurno neće biti i posljednje novo ime na Baldekinu. Naime, morat će Milačić imati na raspolaganju dovoljan broj igrača za rotaciju kako bi bio konkurentan u svim natjecanjima.

Puno toga ovisit će i o eventualnom ostanku američkog krilnog centra Howarda. Radi se o iznimno vrijednom igraču u obavljanju onih “prljavih” košarkaških poslova, prvenstveno u obrani, međutim isto tako je poprilično limitiran u napadu.

Milačić ima veliko povjerenje u Howarda, no dojma smo kako bi stranac na Baldekinu trebao raditi razliku, a ne biti samo jedan od onih koji će proširiti rotaciju.

Prema neslužbenim informacijama s Baldekina, Šibenčani traže akvizicije na pozicijama “dva” i “tri”, no ti igrači bi poglavito trebali biti alternacije mladim reprezentativcima Pleadinu i Skoriću od kojih se sljedeće sezone očekuje dodatan iskorak.

U konačnici, Milačić bi trebao pronaći i pokoje pojačanje iz “unutarnjih rezervi”, odnosno iz bazena mladih igrača koji su znakove da mogu igrati ozbiljnu košarku počeli pokazivati već prošle sezone, poput Šarića, Bobeka, Škugora...

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Vrijeme ZA KOŠARKU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Vrijeme ZA KOŠARKU 2 0 7595 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-07-22 08:25:19 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Krešimir Gulin Snimio Nikša Stipaničev/Cropix [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-07-22 17:04:29 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-07-22 17:04:29 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 341 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz košarke u Šibeniku i Šibenskoj županiji [menu-meta_keywords] => košarka, sport, vijesti, šibenik, šibenska županija [secure] => 0 [page_title] => Košarka [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Na Baldekinu pripremaju još jednu dobru sezonu: "ABA 2 liga pokazat će nam gdje se nalazimo i što još moramo učiniti" [metakey] => košaka, baldekin, ABA 2 liga, Šibenka [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/07\/22\/24239504.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/22\/24887375.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/22\/18628848.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/22\/18628836.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Damir Krajac\/Hanza Media","Niksa Stipanicev\/Hanza Media","Niksa Stipanicev\/Hanza Media","Niksa Stipanicev\/Hanza Media"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Howard (lijevo) na utakmici s Boscom<\/p>","

Tko \u0107e zamijeniti Patrika Jambrovi\u0107a, koji je napustio Baldekin i oti\u0161ao u prvaka Zadar?<\/p>","

Predsjednik \u0160ibenke Ante Naki\u0107: U novoj sezoni borimo se na tri fronte<\/p>","

Trener Damir Mila\u010di\u0107 \u010deka nova poja\u010danja<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_24239504_1920.jpg":"1920x1080","k_24239504_1280.jpg":"1280x1280","k_24239504_1024.jpg":"1024x1024","k_24239504_640.jpg":"640x640","k_24239504_480.jpg":"480x480","k_24239504_340.jpg":"340x340","k_24239504_220.jpg":"220x220","o_24239504_1280.jpg":"1280x853","o_24239504_1024.jpg":"1024x682","o_24239504_640.jpg":"640x426","o_24239504_480.jpg":"480x320","o_24239504_340.jpg":"340x226","o_24239504_220.jpg":"220x146","h_24239504_1280.jpg":"1280x854","h_24239504_1024.jpg":"1024x683","h_24239504_640.jpg":"640x427","h_24239504_480.jpg":"480x320","h_24239504_340.jpg":"340x227","h_24239504_220.jpg":"220x147","pp_24239504_1280.jpg":"1280x1628","pp_24239504_1024.jpg":"1024x1303","pp_24239504_640.jpg":"640x814","pp_24239504_480.jpg":"480x611","pp_24239504_340.jpg":"340x432","pp_24239504_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1237","hd_24887375_1920.jpg":"1920x1080","k_24887375_1280.jpg":"1280x1280","k_24887375_1024.jpg":"1024x1024","k_24887375_640.jpg":"640x640","k_24887375_480.jpg":"480x480","k_24887375_340.jpg":"340x340","k_24887375_220.jpg":"220x220","o_24887375_1280.jpg":"1280x824","o_24887375_1024.jpg":"1024x659","o_24887375_640.jpg":"640x412","o_24887375_480.jpg":"480x309","o_24887375_340.jpg":"340x219","o_24887375_220.jpg":"220x141","h_24887375_1280.jpg":"1280x854","h_24887375_1024.jpg":"1024x683","h_24887375_640.jpg":"640x427","h_24887375_480.jpg":"480x320","h_24887375_340.jpg":"340x227","h_24887375_220.jpg":"220x147","pp_24887375_1280.jpg":"1280x1628","pp_24887375_1024.jpg":"1024x1303","pp_24887375_640.jpg":"640x814","pp_24887375_480.jpg":"480x611","pp_24887375_340.jpg":"340x432","pp_24887375_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_18628848_1920.jpg":"1920x1080","k_18628848_1280.jpg":"1280x1280","k_18628848_1024.jpg":"1024x1024","k_18628848_640.jpg":"640x640","k_18628848_480.jpg":"480x480","k_18628848_340.jpg":"340x340","k_18628848_220.jpg":"220x220","o_18628848_1280.jpg":"1280x853","o_18628848_1024.jpg":"1024x682","o_18628848_640.jpg":"640x426","o_18628848_480.jpg":"480x320","o_18628848_340.jpg":"340x226","o_18628848_220.jpg":"220x146","h_18628848_1280.jpg":"1280x854","h_18628848_1024.jpg":"1024x683","h_18628848_640.jpg":"640x427","h_18628848_480.jpg":"480x320","h_18628848_340.jpg":"340x227","h_18628848_220.jpg":"220x147","pp_18628848_1280.jpg":"1280x1628","pp_18628848_1024.jpg":"1024x1303","pp_18628848_640.jpg":"640x814","pp_18628848_480.jpg":"480x611","pp_18628848_340.jpg":"340x432","pp_18628848_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_18628836_1920.jpg":"1920x1080","k_18628836_1280.jpg":"1280x1280","k_18628836_1024.jpg":"1024x1024","k_18628836_640.jpg":"640x640","k_18628836_480.jpg":"480x480","k_18628836_340.jpg":"340x340","k_18628836_220.jpg":"220x220","o_18628836_1280.jpg":"1280x853","o_18628836_1024.jpg":"1024x682","o_18628836_640.jpg":"640x426","o_18628836_480.jpg":"480x320","o_18628836_340.jpg":"340x226","o_18628836_220.jpg":"220x146","h_18628836_1280.jpg":"1280x854","h_18628836_1024.jpg":"1024x683","h_18628836_640.jpg":"640x427","h_18628836_480.jpg":"480x320","h_18628836_340.jpg":"340x227","h_18628836_220.jpg":"220x147","pp_18628836_1280.jpg":"1280x1628","pp_18628836_1024.jpg":"1024x1303","pp_18628836_640.jpg":"640x814","pp_18628836_480.jpg":"480x611","pp_18628836_340.jpg":"340x432","pp_18628836_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 341 [name] => Košarka [alias] => kosarka [description] => [parent] => 326 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"323","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38688414 Threads: 4 Questions: 7117368391 Slow queries: 3306846 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608861033 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '246' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sibenik/sport/kosarka ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 341 [name] => Košarka [alias] => kosarka [parent] => 326 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sibenik/sport/kosarka ) ) [link] => /sibenik/sport/kosarka/na-baldekinu-pripremaju-jos-jednu-dobru-sezonu-aba-2-liga-pokazat-ce-nam-gdje-se-nalazimo-i-sto-jos-moramo-uciniti-1308848 [printLink] => /sibenik/sport/kosarka/na-baldekinu-pripremaju-jos-jednu-dobru-sezonu-aba-2-liga-pokazat-ce-nam-gdje-se-nalazimo-i-sto-jos-moramo-uciniti-1308848?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 724197 [name] => košaka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-22 19:04:44 [main_article_id] => 0 [alias] => kosaka [link] => /tag/kosaka ) [1] => stdClass Object ( [id] => 305440 [name] => baldekin [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => baldekin [link] => /tag/baldekin ) [2] => stdClass Object ( [id] => 724198 [name] => ABA 2 liga [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-22 19:04:44 [main_article_id] => 0 [alias] => aba-2-liga [link] => /tag/aba-2-liga ) [3] => stdClass Object ( [id] => 503831 [name] => Šibenka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sibenka [link] => /tag/sibenka ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Vrijeme ZA KOŠARKU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Na Baldekinu pripremaju još jednu dobru sezonu: "ABA 2 liga pokazat će nam gdje se nalazimo i što još moramo učiniti" [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-06-18-53-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/22/24239504.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Damir Krajac/Hanza Media [mainImageDesc] =>

Howard (lijevo) na utakmici s Boscom

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/22/24239504.jpg [title] => Damir Krajac/Hanza Media

Howard (lijevo) na utakmici s Boscom

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/22/24887375.jpg [title] => Niksa Stipanicev/Hanza Media

Tko će zamijeniti Patrika Jambrovića, koji je napustio Baldekin i otišao u prvaka Zadar?

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/22/18628848.jpg [title] => Niksa Stipanicev/Hanza Media

Predsjednik Šibenke Ante Nakić: U novoj sezoni borimo se na tri fronte

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/22/18628836.jpg [title] => Niksa Stipanicev/Hanza Media

Trener Damir Milačić čeka nova pojačanja

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

U ljetnoj stanci na Baldekinu ozbiljno su zasukali rukave. Ili, uprava Šibenke, u suradnji s trenerom i sportskim direktorom Damirom Milačićem, uvelike je zagazila u pripreme za predstojeću sezonu. Sudeći po do sada povučenim potezima, trebala bi to biti još jedna dobra godina za navijače Šibenke.

Očito, kontinuitet upravljačke i sportske politike daje rezultat. Baldekin i Crnica baš bi mogli biti primjer Šubićevcu, gdje umjesto kontinuiteta vlada apsolutno lutanje, barem od nesretne privatizacije...

No ostavimo mi Željku Karajici i njegovim suradnicima probleme u friškom nogometnom drugoligašu, a sumirajmo ono što su predsjednik Ante Nakić i društvo napravili na Baldekinu.

Povratak u elitu

Najvažnija vijest glasi – Šibenka će iduće sezone igrati u ABA 2 ligi! Ta informacija sugerira kako ambicije “narančastih” rastu iz godine u godine. Jer, regionalna liga, makar se radilo u drugom razredu, kudikamo je veći izazov od Alpe Adria lige koju su Šibenčani igrali protekle dvije sezone:

 

---

image

Predsjednik Šibenke Ante Nakić: U novoj sezoni borimo se na tri fronte

Niksa Stipanicev/Hanza Media
---

 

– Nakon dvije godine nastupa u Alpe Adria kupu smatramo kako je došlo vrijeme da se okušamo u ABA 2 ligi, odnosno u drugom razredu regionalnog natjecanja. Znamo svi da je ta Liga jedini put i filter kojim se može doći doći do ABA lige, koja okuplja ono najkvalitetnije na području ove regije. Smatramo da su naša ekipa i mlađi igrači stekli dovoljnu dozu iskustva da u idućoj sezoni mogu napraviti rezultatski iskorak.

Ekipa će biti nešto “šira” nego lani i svi se nadamo dosta kvalitetnija te da će uspjeti odgovoriti izuzetno pozitivno na sve zahtjeve koje nam ABA 2 liga bude nametala.

Isto tako, Upravu zanima da vidimo gdje smo trenutno kvalitativno u odnosu na ekipe iz našeg okruženja. Smatramo da će ABA 2 liga biti dobar pokazatelj da vidimo gdje smo točno pozicionirani i u konačnici mislim da je svima nama cilj da jednog dana Šibenku opet vratimo u prvi razred regionalnog natjecanja. ABA 2 liga će nam definitivno biti pravi putokaz što je još potrebno učiniti da to ostvarimo.

Kroz razgovor s ljudima koji vode ABA 2 ligu vidimo da smo mi njima jako interesantan natjecatelj i radujemo se vidjeti što Šibenka u idućoj sezoni može ponuditi u ABA 2 ligi – objasnio je Nakić razloge zbog kojih se Šibenka odlučila nastupiti u ABA 2 ligi.

Kako je napomenuo predsjednik Šibenke, za sezonu u kojoj će se boriti na tri fronte (ABA 2 liga, HT Premijer liga i Kup Krešimir Ćosić) trener Milačić morat će imati široki roster. Valjda će “narančaste” zaobići i ozljede koje su im lani uvelike poremetile planove. Zbog svega navedenog na Baldekinu su gotovo mjesec dana prije početka priprema već zatvorili kostur momčadi.

Jasno, dobre partije pojedinih igrača u posljednje vrijeme nisu mogle proći nezapaženo kod bogatijih klubova, pa je Baldekin zadesio jedan ozbiljan odlazak. Naime, dres Šibenke više neće nositi pouzdani Patrik Jambrović, čiji učinak bi mogao faliti u svim kolonama.

Pojačanje Brown

Jednostavno, “narančasti” nisu mogli financijski parirati ponudi aktualnog prvaka Zadra, kao niti želji Jambrovića da u ozbiljnim košarkaškim godinama (27) zaigra na višoj razini.

Iz Šibenika je otišao i playmaker Srđan Brocić. Riječ je o mladiću koji je odradio korektnu sezonu, ali ne treba zaboraviti da se radilo o igraču koji je doveden kao zamjena za Nabu Echolsa, kojeg je teška ozljeda udaljila s parketa cijelu sezonu. Stoga smo dojma kako će Milačić puno lakše nadoknaditi odlazak Brocića nego Jambrovića.

Uostalom, “narančasti” su već angažirali košarkaša koji bi u novoj sezoni trebao nositi naslovnu ulogu u momčadi Šibenke – dirigenta ili razigravača.

Radi se mladom američkom playmakeru Michaelu Brownu. Sudeći po brojkama koje je imao na svom sveučilištu, Brown bi trebao biti dobro pojačanje. Naime, u prosjeku je zabijao 23 koša, ali imao i gotovo sedam asistencija i pet skokova po utakmici. No Brownu će dolazak u Šibenik biti prvi izlazak u Europu, stoga je veliko pitanje kako će se uspjeti adaptirati.

– Brown je igrač ispod radara. Mi smo ga ciljano doveli zbog toga što je strahovito brz i eksplozivan i igrač koji u svim statističkim pokazateljima daje svoj doprinos. Nije pretjerano visok, ali sve to nadoknađuje ekstra energijom i to je ono što nam je prijeko potrebno da bi “preživjeli” sva tri natjecanja u kojima ćemo igrati.

S obzirom da je rookie koji dolazi s University of Mount Olive, bit će sigurno potrebno određeno vrijeme da se adaptira jer prvi put dolazi u Europu gdje je drukčija kultura i drukčiji način života i treniranja. Nadam se da ćemo to ubrzano napraviti i unaprijediti ga i da će on svu svoju kvalitetu pokazati na Baldekinu – rekao je Milačić o svom novom playmakeru.

---

image

Tko će zamijeniti Patrika Jambrovića, koji je napustio Baldekin i otišao u prvaka Zadar?

Niksa Stipanicev/Hanza Media
---

Osim vitalne pozicije organizatora igre, vodstvo Šibenke napravilo je odličan posao glede zatvaranja mjesta pod obručima. To se odnosi kako na ostanak na Baldekinu kapetana Pave Paića, ali i angažman Đorđa Topolovića iz Cedevite Junior. Zanimljivo, Paić i Topolović neće u narančastom dresu prvi put igrati zajedno, već su oni činili tandem u Osijeku:

– Sretan sam i ponosan što ću svoj košarkaški put nastaviti u mojoj Šibenci. Drago mi je da mogu nastaviti napredovati zajedno s klubom. Slažemo konkurentnu i jaku momčad, nadam se da ćemo napraviti dobru kemiju u ekipi i ostvariti dobar rezultat u svim natjecanjima u kojima budemo sudjelovali. Jedva čekam početak sezone i utakmice na punom Baldekinu pred najdražim navijačima – poručio je Paić nakon što je produžio vjernost matičnom klubu.

 

---

image

Trener Damir Milačić čeka nova pojačanja

Niksa Stipanicev/Hanza Media
---

 

Njegova partnera na centarskim pozicijama, 22-godišnjaka iz BiH, predstavio je Milačić.

– Topolović je klasični centar, robustan, agresivan, vrlo borben u napadu, raznovrstan i definitivno s tim karakteristikama on će se jako dobro uklopiti na Baldekin i u grad Šibenik. S obzirom da je 2001. godište, doveli smo jako perspektivnog centra koji može već sada jako kvalitetno igrati – istaknuo je trener Šibenke.

Na koncu, “narančasti” su doveli i Luku Babića, krilnog igrača koji je lani igrao iz Bosca. Luka Babić će imati nezahvalan zadatak zamijeniti Patrika Jambrovića:

– Potpisom Luke Babića dobili smo ozbiljnog košarkaša koji je definitivno još uvijek ispod radara. Mislim da će nam biti od velike pomoći. Pratio sam ga zadnje dvije sezone dok je još igrao za Bosco i on je definitivno netko tko je davno bio zapisan u mojoj bilježnici.

’Unutarnje rezerve’

Ono što je meni najbitnije, ljudski i karakterno se uklapa u filozofiju onoga što hoću na terenu i mislim da će nam biti od velike pomoći – kazao je Milačić o 22-godišnjem dvometrašu rođenom u Švedskoj.

Babić zasigurno neće biti i posljednje novo ime na Baldekinu. Naime, morat će Milačić imati na raspolaganju dovoljan broj igrača za rotaciju kako bi bio konkurentan u svim natjecanjima.

Puno toga ovisit će i o eventualnom ostanku američkog krilnog centra Howarda. Radi se o iznimno vrijednom igraču u obavljanju onih “prljavih” košarkaških poslova, prvenstveno u obrani, međutim isto tako je poprilično limitiran u napadu.

Milačić ima veliko povjerenje u Howarda, no dojma smo kako bi stranac na Baldekinu trebao raditi razliku, a ne biti samo jedan od onih koji će proširiti rotaciju.

Prema neslužbenim informacijama s Baldekina, Šibenčani traže akvizicije na pozicijama “dva” i “tri”, no ti igrači bi poglavito trebali biti alternacije mladim reprezentativcima Pleadinu i Skoriću od kojih se sljedeće sezone očekuje dodatan iskorak.

U konačnici, Milačić bi trebao pronaći i pokoje pojačanje iz “unutarnjih rezervi”, odnosno iz bazena mladih igrača koji su znakove da mogu igrati ozbiljnu košarku počeli pokazivati već prošle sezone, poput Šarića, Bobeka, Škugora...

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Damir Krajac/Hanza Media Niksa Stipanicev/Hanza Media Niksa Stipanicev/Hanza Media Niksa Stipanicev/Hanza Media
Damir Krajac/Hanza Media

Howard (lijevo) na utakmici s Boscom

Niksa Stipanicev/Hanza Media

Tko će zamijeniti Patrika Jambrovića, koji je napustio Baldekin i otišao u prvaka Zadar?

Niksa Stipanicev/Hanza Media

Predsjednik Šibenke Ante Nakić: U novoj sezoni borimo se na tri fronte

Niksa Stipanicev/Hanza Media

Trener Damir Milačić čeka nova pojačanja

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sibenik/sport/kosarka/na-baldekinu-pripremaju-jos-jednu-dobru-sezonu-aba-2-liga-pokazat-ce-nam-gdje-se-nalazimo-i-sto-jos-moramo-uciniti-1308848 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=758dd63e33a7290fd9122079d64307a94b102273 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Na+Baldekinu+pripremaju+jo%C5%A1+jednu+dobru+sezonu%3A+%26quot%3BABA+2+liga+pokazat+%C4%87e+nam+gdje+se+nalazimo+i+%C5%A1to+jo%C5%A1+moramo+u%C4%8Diniti%26quot%3B&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsibenik%2Fsport%2Fkosarka%2Fna-baldekinu-pripremaju-jos-jednu-dobru-sezonu-aba-2-liga-pokazat-ce-nam-gdje-se-nalazimo-i-sto-jos-moramo-uciniti-1308848 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsibenik%2Fsport%2Fkosarka%2Fna-baldekinu-pripremaju-jos-jednu-dobru-sezonu-aba-2-liga-pokazat-ce-nam-gdje-se-nalazimo-i-sto-jos-moramo-uciniti-1308848 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Vrijeme ZA KOŠARKU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
KošarkaVrijeme ZA KOŠARKU

Na Baldekinu pripremaju još jednu dobru sezonu: "ABA 2 liga pokazat će nam gdje se nalazimo i što još moramo učiniti"

Piše Krešimir Gulin Snimio Nikša Stipaničev/Cropix
22. srpnja 2023. - 19:04

U ljetnoj stanci na Baldekinu ozbiljno su zasukali rukave. Ili, uprava Šibenke, u suradnji s trenerom i sportskim direktorom Damirom Milačićem, uvelike je zagazila u pripreme za predstojeću sezonu. Sudeći po do sada povučenim potezima, trebala bi to biti još jedna dobra godina za navijače Šibenke.

Očito, kontinuitet upravljačke i sportske politike daje rezultat. Baldekin i Crnica baš bi mogli biti primjer Šubićevcu, gdje umjesto kontinuiteta vlada apsolutno lutanje, barem od nesretne privatizacije...

No ostavimo mi Željku Karajici i njegovim suradnicima probleme u friškom nogometnom drugoligašu, a sumirajmo ono što su predsjednik Ante Nakić i društvo napravili na Baldekinu.

Povratak u elitu

Najvažnija vijest glasi – Šibenka će iduće sezone igrati u ABA 2 ligi! Ta informacija sugerira kako ambicije “narančastih” rastu iz godine u godine. Jer, regionalna liga, makar se radilo u drugom razredu, kudikamo je veći izazov od Alpe Adria lige koju su Šibenčani igrali protekle dvije sezone:

 

image

Predsjednik Šibenke Ante Nakić: U novoj sezoni borimo se na tri fronte

Niksa Stipanicev/Hanza Media

 

– Nakon dvije godine nastupa u Alpe Adria kupu smatramo kako je došlo vrijeme da se okušamo u ABA 2 ligi, odnosno u drugom razredu regionalnog natjecanja. Znamo svi da je ta Liga jedini put i filter kojim se može doći doći do ABA lige, koja okuplja ono najkvalitetnije na području ove regije. Smatramo da su naša ekipa i mlađi igrači stekli dovoljnu dozu iskustva da u idućoj sezoni mogu napraviti rezultatski iskorak.

Ekipa će biti nešto “šira” nego lani i svi se nadamo dosta kvalitetnija te da će uspjeti odgovoriti izuzetno pozitivno na sve zahtjeve koje nam ABA 2 liga bude nametala.

Isto tako, Upravu zanima da vidimo gdje smo trenutno kvalitativno u odnosu na ekipe iz našeg okruženja. Smatramo da će ABA 2 liga biti dobar pokazatelj da vidimo gdje smo točno pozicionirani i u konačnici mislim da je svima nama cilj da jednog dana Šibenku opet vratimo u prvi razred regionalnog natjecanja. ABA 2 liga će nam definitivno biti pravi putokaz što je još potrebno učiniti da to ostvarimo.

Kroz razgovor s ljudima koji vode ABA 2 ligu vidimo da smo mi njima jako interesantan natjecatelj i radujemo se vidjeti što Šibenka u idućoj sezoni može ponuditi u ABA 2 ligi – objasnio je Nakić razloge zbog kojih se Šibenka odlučila nastupiti u ABA 2 ligi.

Kako je napomenuo predsjednik Šibenke, za sezonu u kojoj će se boriti na tri fronte (ABA 2 liga, HT Premijer liga i Kup Krešimir Ćosić) trener Milačić morat će imati široki roster. Valjda će “narančaste” zaobići i ozljede koje su im lani uvelike poremetile planove. Zbog svega navedenog na Baldekinu su gotovo mjesec dana prije početka priprema već zatvorili kostur momčadi.

Jasno, dobre partije pojedinih igrača u posljednje vrijeme nisu mogle proći nezapaženo kod bogatijih klubova, pa je Baldekin zadesio jedan ozbiljan odlazak. Naime, dres Šibenke više neće nositi pouzdani Patrik Jambrović, čiji učinak bi mogao faliti u svim kolonama.

Pojačanje Brown

Jednostavno, “narančasti” nisu mogli financijski parirati ponudi aktualnog prvaka Zadra, kao niti želji Jambrovića da u ozbiljnim košarkaškim godinama (27) zaigra na višoj razini.

Iz Šibenika je otišao i playmaker Srđan Brocić. Riječ je o mladiću koji je odradio korektnu sezonu, ali ne treba zaboraviti da se radilo o igraču koji je doveden kao zamjena za Nabu Echolsa, kojeg je teška ozljeda udaljila s parketa cijelu sezonu. Stoga smo dojma kako će Milačić puno lakše nadoknaditi odlazak Brocića nego Jambrovića.

Uostalom, “narančasti” su već angažirali košarkaša koji bi u novoj sezoni trebao nositi naslovnu ulogu u momčadi Šibenke – dirigenta ili razigravača.

Radi se mladom američkom playmakeru Michaelu Brownu. Sudeći po brojkama koje je imao na svom sveučilištu, Brown bi trebao biti dobro pojačanje. Naime, u prosjeku je zabijao 23 koša, ali imao i gotovo sedam asistencija i pet skokova po utakmici. No Brownu će dolazak u Šibenik biti prvi izlazak u Europu, stoga je veliko pitanje kako će se uspjeti adaptirati.

– Brown je igrač ispod radara. Mi smo ga ciljano doveli zbog toga što je strahovito brz i eksplozivan i igrač koji u svim statističkim pokazateljima daje svoj doprinos. Nije pretjerano visok, ali sve to nadoknađuje ekstra energijom i to je ono što nam je prijeko potrebno da bi “preživjeli” sva tri natjecanja u kojima ćemo igrati.

S obzirom da je rookie koji dolazi s University of Mount Olive, bit će sigurno potrebno određeno vrijeme da se adaptira jer prvi put dolazi u Europu gdje je drukčija kultura i drukčiji način života i treniranja. Nadam se da ćemo to ubrzano napraviti i unaprijediti ga i da će on svu svoju kvalitetu pokazati na Baldekinu – rekao je Milačić o svom novom playmakeru.

image

Tko će zamijeniti Patrika Jambrovića, koji je napustio Baldekin i otišao u prvaka Zadar?

Niksa Stipanicev/Hanza Media

Osim vitalne pozicije organizatora igre, vodstvo Šibenke napravilo je odličan posao glede zatvaranja mjesta pod obručima. To se odnosi kako na ostanak na Baldekinu kapetana Pave Paića, ali i angažman Đorđa Topolovića iz Cedevite Junior. Zanimljivo, Paić i Topolović neće u narančastom dresu prvi put igrati zajedno, već su oni činili tandem u Osijeku:

– Sretan sam i ponosan što ću svoj košarkaški put nastaviti u mojoj Šibenci. Drago mi je da mogu nastaviti napredovati zajedno s klubom. Slažemo konkurentnu i jaku momčad, nadam se da ćemo napraviti dobru kemiju u ekipi i ostvariti dobar rezultat u svim natjecanjima u kojima budemo sudjelovali. Jedva čekam početak sezone i utakmice na punom Baldekinu pred najdražim navijačima – poručio je Paić nakon što je produžio vjernost matičnom klubu.

 

image

Trener Damir Milačić čeka nova pojačanja

Niksa Stipanicev/Hanza Media

 

Njegova partnera na centarskim pozicijama, 22-godišnjaka iz BiH, predstavio je Milačić.

– Topolović je klasični centar, robustan, agresivan, vrlo borben u napadu, raznovrstan i definitivno s tim karakteristikama on će se jako dobro uklopiti na Baldekin i u grad Šibenik. S obzirom da je 2001. godište, doveli smo jako perspektivnog centra koji može već sada jako kvalitetno igrati – istaknuo je trener Šibenke.

Na koncu, “narančasti” su doveli i Luku Babića, krilnog igrača koji je lani igrao iz Bosca. Luka Babić će imati nezahvalan zadatak zamijeniti Patrika Jambrovića:

– Potpisom Luke Babića dobili smo ozbiljnog košarkaša koji je definitivno još uvijek ispod radara. Mislim da će nam biti od velike pomoći. Pratio sam ga zadnje dvije sezone dok je još igrao za Bosco i on je definitivno netko tko je davno bio zapisan u mojoj bilježnici.

’Unutarnje rezerve’

Ono što je meni najbitnije, ljudski i karakterno se uklapa u filozofiju onoga što hoću na terenu i mislim da će nam biti od velike pomoći – kazao je Milačić o 22-godišnjem dvometrašu rođenom u Švedskoj.

Babić zasigurno neće biti i posljednje novo ime na Baldekinu. Naime, morat će Milačić imati na raspolaganju dovoljan broj igrača za rotaciju kako bi bio konkurentan u svim natjecanjima.

Puno toga ovisit će i o eventualnom ostanku američkog krilnog centra Howarda. Radi se o iznimno vrijednom igraču u obavljanju onih “prljavih” košarkaških poslova, prvenstveno u obrani, međutim isto tako je poprilično limitiran u napadu.

Milačić ima veliko povjerenje u Howarda, no dojma smo kako bi stranac na Baldekinu trebao raditi razliku, a ne biti samo jedan od onih koji će proširiti rotaciju.

Prema neslužbenim informacijama s Baldekina, Šibenčani traže akvizicije na pozicijama “dva” i “tri”, no ti igrači bi poglavito trebali biti alternacije mladim reprezentativcima Pleadinu i Skoriću od kojih se sljedeće sezone očekuje dodatan iskorak.

U konačnici, Milačić bi trebao pronaći i pokoje pojačanje iz “unutarnjih rezervi”, odnosno iz bazena mladih igrača koji su znakove da mogu igrati ozbiljnu košarku počeli pokazivati već prošle sezone, poput Šarića, Bobeka, Škugora...

18. svibanj 2024 08:18