StoryEditorOCM
KošarkaPremijera na Baldekinu

Košarkaši Šibenika pozivaju navijače na Škrljevo: Treba nam vatrena atmosfera od lani!

12. listopada 2017. - 14:43

Uspješna je bila premijera košarkaša Šibenika u Premijer ligi. Redizajnirani Šibenik slavio je na "čupavom" gostovanju u Zaboku:
- Drago mi je da smo dobro odigrali i startali u sezonu s vrijednom pobjedom. To je dokaz da u pripremnom razdbolju nismo govorili "u vjetar". Pokazali smo da ćemo i ove godine moći parirati dobrim protivnicima- vratio se kapetan Domagoj Bašić na proteklo kolo.

A premijeru na svom Baldekinu, "novi" Šibenik imat će u petak u 18 sati. U goste im stiže ekipa Škrljeva. Na papiru ne baš atraktivan protivnik, međutim na parketu itekako nezgodan:
- Ja bih se usudio kazati da je Škrljevo čak i bolja momčad od Zaboka. Jako su dobra ekipa, već neko vrijeme su na okupu, a tijekom ljeta su se i dodatno pojačali. Međutim, mi želimo kročiti protiv njih istim putem kao i protiv Zaboka. Cilj nam je borbenošću i srcem nadomjestiti eventualni manjak iskustva. Recept za pobjedu je povećati energiju i nastojati uvesti Škrljevo u naš ritam igre, a to je brzo i agresivno- govori šuter "narančastih".

Dodatnu energiju košarkašima će zasigurno dati navijači kojih neće manjkati na tribinama Baldekina. To više što su im "narančasti" pobjedom u Zaboku ispisali najbolju moguću pozivnicu:
- Uh, jedva čekamo istrčati pred svoju publiku. Ne trebamo više ni ponavljati koliko nam znači potpora navijača i koliko su nam oni značajan vjetar u leđa- rekao je Bašić.

Škrljevo je jedna od iskusnijih momčadi u ligi. Ako ćemo precizno, u prosjeku su pet godina stariji od Šibenčana. Među ostalim, u svojim redovima imaju dvojicu prekaljenih internacionalaca Sinišu Štembergera i Jasmina Perkovića. koji bi mogli biti očevi dijelu mladih šibenskih košarkaša. U rosteru su i dvojica Amerikanaca- razigravač Brian Williams i krilni centar Jaron Nash. Kvalitetu momčadi trenera Damira Rajkovića daju i Konjević, Boban, Barnjak, Radunić,...

- Škrljevo je jako težak protivnik. Dobar su spoj kvalitete i iskustva. Nepoznanica među nama nema. Dok sam bio trener riječkog Kvarnera vodio sam niz njihovih igrača. Također, i njihov trener je izbornik mlade reprezentacije u kojoj su bila nekolicina naših košarkaša. Mislim da će ovu utakmicu odlučivati detalji. Nadam se da će otići na našu stranu- kaže Vladimir Anzulović, trener Šibenika.

"Zula" je još jednom zahvalio navijačima koji su ih pratili i u Zaboku:
- Moja želja je da naši igrači emociju koju pokazuju na treningu prenesu na parket i na publiku. Bio bih silno sretan da se simbioza igrača i navijača od lani ponovi i ove godine-poželio je Anzulović.

On će za utakmicu sa Škrljevom moći računati na sve igrače:
- Imamo nekolicinu "rovitih", ali bit će sve u redu- zaključuje trener "narančastih".

Utakmica Šibenik- Škrljevo počinje u 18 sati, uz izravan TV prijenos na Arenasportu.

01. srpanj 2024 09:48