StoryEditorOCM
Košarkadalmatinski derbi

Korak bliže play-offu: Šibenka na Baldekinu porazila Alkar, Širko i Freeman predvodili Narančaste

Piše Krešimir Gulin
15. siječnja 2021. - 19:56

Šibenki druga pobjeda za redom i korak bliže play offu, Alkaru peti poraz u nizu i ostanak u borbi za prvoligaški spas. Rezime je to dalmatinskog derbija na Baldekinu.

Početak utakmice uvelike je odredio konačni ishod. Domaćini su vrlo raspoloženo ušli u susret, posebice napadački. Sinjani su zatvorili centra Mikovića, ali su im koš trpali Freeman i Širko. Goste je na životu držao samo Amerikanac Varence.

Međutim, nije ni on mogao sam pa su domaćini začas imali osjetnih (20:9). Pozvao je trener Alkara Milačić time out, promijenio obranu, ali nisu se mijenjale stvari na semaforu.

Nešto lošije Šibenka je igrala u drugoj četvrtini. Domaći su zabili samo četiri koša u šest minuta, ali Sinjani nisu to znali dovoljno kazniti. Uspjeli su se spustiti tek na (36:29), a onda su Narančasti opet namjestili nišanske sprave i povećali prednost na plus 18 do poluvremena.

Neuobičajeno dugo Milačić je zadržao svoje igrače u svlačionici na velikom odmoru. Na parket su izašli samo dvije minute prije početka drugog dijela.

Ali, ni dugi sastanak nije promijenio tijek zbivanja na parketu. Domaćini kontroliraju zbivanja i vode uvjerljiov se do (63:44).  Onda Milačić pronalazi rapoložene igrače u Kučanu i Mandaliniću i eto Sinjana na minus sedam (60:67).

Zazvonio je alaram na šibenskoj klupi, pa je trener Rahimić pozvao minutu odmora. Nakon predaha odgovornost su preuzeli najiskusniji Bašić i Širko te tricama vratili Narančaste u mirne vode.

–   Čak i iznenađujuće rezultatski uvjerljiva pobjeda za nas. Lopta je stvarno dobro išla u napadu, zbog čega smo imali  barem 20 otvorenih šuteva.- kazao je Dženan Rahimić, trener Šibenke.

Njegov kolega iz Alkara Damir Milačić istaknuo je kako je utakmica odlućena u prvoj četvrtini:

- Mi smo mogli dobiti u Šibeniku samo ako svedemo utakmicu na mali broj koševa  a to nismo uspjeli. Potpuno zaslužena pobjeda domaćina, a nama je važno da smo izašli iz brojnih karantena tako da očekujem bolje dane- rekao je Milačić.

Košarka: HT Premijer liga

Šibenka- Alkar 82:68 (31:17, 16:12, 16:18, 19:21)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Bez gledatelja. Suci: Josip Jurčević, Alfred Jovović, Goran Rogić.

Šibenka: Freeman (26), Šarić (7), Živković, Bašić (11), Solomun, Klarin, Miković (11), Pleadin (2), Vlaić, Širko (22), Jurković, Andabaka (3).

Alkar: Brocić (3), Echols (9), Granić (4), Mandalinić (5), Kučan (11), Putnik (3), Varence (15), Tomašević, I. Vučić (12), H. Vučić (6), Zukanović.

18. travanj 2024 12:49