StoryEditorOCM
Košarkateško gostovanje

Hit prvenstva dočekuje Šibenku u Draženovom domu, Milačić gura ulogu favorita u ruke Dinamu

Piše Krešimir Gulin
3. studenog 2023. - 09:17

Košarkaši Šibenke izašli su iz neugodne serije porazau prošlom kolu kada su na Baldekinu pobijedili Škrljevo. Osim bodova, iz te utakmice Narančaste može veseliti i podatak da su konačno proširili roster s dva igrača.

Prvi je centar Đorđe Topolović, koji je debitirao u dresu Šibenke u nekoj službenoj utakmici nakon ozljede prsta u pripremnom razdoblju. Iako je igrao nezaliječen, Topolović je svojim doprinosom jasno dao do znanja koliko je Milačićevoj momčadi nedostajala prava ‘petica‘ u dosadašnjem dijelu sezonu.

S nekoliko poteza svidio se i novi američki branič Makale Foreman. Premda je uoči utakmice sa Škrljevom odradio samo jedan trening s novom momčadi, trener Milačić ga je na njegovo inzistiranje gurnuo ‘u vatru‘. Na prvu, čini se kako je Foreman bolji igrač od svog prethodnika Browna s kojim je Šibenka raskinula ugovor.

U subotu je pred Narančastima novi težak zadatak budući da gostuju u Zagrebu kod Dinama. Momčad koju vodi izbornik Sesar, hit je dosadašnjeg dijela prvenstva. U šest utakmica zabilježili su pet pobjeda:

- Dinamo je sastavio iskusnu, kvalitetnu i respektabilnu momčad, koja ima jaku natjecateljsku kvalitetu. Predvođena je izbornikom Sesarom, tako da me ne iznenađuje početak sezone i njihove briljantne partije. To su prave natjecateljske momčadi koje brzo ulaze u formu- kazao je trener Šibenke o idućem protivniku.

Zanimljivo, Milačić u ulogu favorita stavlja Dinamo:

-Oni kao takvi, a koliko vidim da su i kompletni, favorit su protiv svake ekipe kada igraju na svom terenu pa tako i protiv nas. Međutim, ako mi budemo u sastavu koji je bio protiv Škrljeva mi se imamo pravo nadati dobrom rezultatu. Napravit ćemo sve da unesemo nemir u redove Dinama i pokušamo doći do pobjede- rekao je Milačić.

Utakmica Dinamo-Šibenka igra se u subotu u 20 sati, a prijenos je na Sportskoj televiziji.

28. travanj 2024 14:06