StoryEditorOCM
Košarkaoptimistični planovi

Baldekin bi opet u ABA ligu: Zadranin želi Šibenku satkanu od hrvatskih igrača

Piše Krešimir Gulin
14. lipnja 2024. - 12:53

Na službenom predstavljanju novog trenera Šibenke Roka Jurline i prvog velikog pojačanja Martina Junakovića, predsjednik kluba Ante Nakić osvrnuo se na proteklu sezonu:

- Ne želimo bježati od činjenice da smo prošle godine doživjeli rezultatski podbačaj. Stoga ćemo tijekom ljeta napraviti sve da se to ne ponovi. Zato smo relativno rano počeli povlačiti prve poteze. Potpisali smo trogodišnje ugovore s trenerom Jurlinom i igračem Junakovićem, za kojeg sam uvjeren da će biti lider i desna ruka treneru na parketu. Što se Jurline tiče, mislim da je on trenutačno najpotentniji trener u Hrvatskoj te da će biti prava stvar za Šibenku- kazao je Nakić.

Cilj Šibenke u novoj sezoni, prema njegovim riječima, bit će da budu za petama vodećih hrvatskim klubovima- Zadru i Splitu.

Nakon što je Dinamo odustao od ABA 2 lige, lako je moguće da Šibenka i ove sezone zaigra u regionalnom društvu. Prema najnovijim informacijama, ove godine bi se ABA 2 liga igrala u nešto drugačijem formatu- sa 16 klubova koji bi bili podijeljeni u četiri skupine:

- Naša želja je ponovno participirati u ABA 2 ligi- jasan je Nakić.

A kako bi Šibenka bilauspješna na dva fronta trebat će joj široki igrački roster. Osim Junakovića, trenutačno su pod ugovorom Paić, Klarin, Pleadin, Babić, Škugor, Šarić, Brajković, Bobek...

Dakle, trebat će još dosta pojačanja. To više što će novi kormilar Jurlina inzistirati na brzoj igri koja dosta energetski troši:

- Nastojat ćemo igrati modernu košarku s puno trancizije i na veliki broj posjeda. Za takav stil igre trebat ćemo barem 10-11 igrača u rotaciji- rekao je Jurlina.

Otkrio je kako bi volio dovesti igrače na unutarnje pozicije- četiri i pet, te svakako još jednog vanjskog igrača, primarno šutera, budući da je osjetljivo mjesto razigravača već pokrio Junaković.

Sviđa nam se orjentacija nadarenog trenera po kojoj bi većina nositelja igre bili hrvatski košarkaši:

- Da, inzistirat ću da kostur ekipe čine naši igrači. Tek ako se ne uspijemo adekvatno popuniti, posegnut ćemo za strancima. Znate, s onim što mi možemo ponuditi u financijskom smislu velike su šanse da ćete promašiti s četvoricom od petorice Amerikanaca- iskren je Jurlina.

image

Martin Junaković, Ante Nakić i Roko Jurlina

Kk Šibenka/

Inače, predsjednik Šibenke naglasio je kako bi do početka priprema volio imati kompletiran roster. To bi bila blagodat za Jurlinu budući će se igrači imati vremena prilagoditi na njegov sistem treninga i igre.

Jurlina je istaknuo kako će mu pomoćnik biti Miro Jurić, koji je već zasukao i radi s igračima koji su pod ugovorom. Također, u stožeru ostaje i kondicijski trener Krešo Baljkas.

Što se tiče sudbine igrača iz lanjske sezone, Nakić je potvrdio kako je istekao ugovor potentnom Luki Skoriću:

- Mi ćemo njemu ponuditi novi ugovor, međutim u ovom trenutku mi se iskreno čini kako je on bliže ostanku u nekom zagrebačkom klubu nego povratku na Baldekin- rekao je prvi čovjek kluba s Baldekina.

Otvoreno je i pitanje ostanka Marka Lukića:

- On ima takav ugovor da ga može automatski raskinuti ako Šibenka ne bude igrala ABA ligu. No, već sam rekao kako je naša želja ponovno igrati to natjecanje. Za razliku od prošle sezone kada smo u regionalnoj ligi ostvarili samo dvije pobjede, ovaj put želimo se ‘potući‘ za play off- optimistično je završio Nakić.

14. lipanj 2024 12:54