StoryEditorOCM
Ostaloulaz je slobodan

Zajednički projekt škola iz Šibenika i Zadra: ovog petka u HNK Šibenik pogledajte ‘Čaroliju umjetnosti renesanse i baroka‘

Piše Šibenski.hr
31. svibnja 2022. - 18:44

Glazbena škola Ivana Lukačića iz Šibenika u suradnji s Osnovnom školom "Vidici" i školom primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar pripremila je projekt Čarolija umjetosti renesanse i baroka gdje su ujedinenje glazbena, likovna i književna umjetnost iz razdoblja renesanse i baroka. Osnovni motiv koji se provlači kroz sve tri umjetnosti je stvaralaštvo Williama Shakespearea. 

Učenici Glazbene škole Ivana Lukačića pripremili su arije iz razdoblja 15. - 17. stoljeća iz albuma Pjesme iz Shakespeareovih drama i popularne melodije Shakespeareovog doba. 

Učenici viših razreda OŠ Vidici napravili su likovnu izložbu učeničkih radova na temu ovog projekta te ilustrirali scenografiju za kazalište sjena, od notnih materijala napravili kostime za glavne likove. Umjesto izvornih Romea i Julije učenici su istražili ljubavne legende grada Šibenika iz vremena renesanse te našli priču o Matiji i Jeleni u povijesnom romanu Zavjet spisateljice Orijane Koloper. Tekst legende prilagodili su izvođenju u obliku kazališta sjena te izradili lutke i ostale rekvizite. 

Izložbu plakata / idejnih rješenja plakata, letka i programa za predstavljanje projekta dali su učenici ŠPUD, Zadar. Osnovu vizualnog rješenja čini motiv rozete. 

Predstava će se održati u petak 3. lipnja) s početkom u 19 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Ulaz je slobodan, a ulaznice je potrebno preuzeti na blagajni HNK Šibenik.

14. lipanj 2024 08:26