StoryEditorOCM
OstaloPoetsko-glazbena večer

Zagrebački Šibenčani Zvonimir Friganović i Zvonimir Varošanec pozivaju vas da im se pridružite u petak i pročitate svoje stihove

Piše M. L.
15. kolovoza 2024. - 16:56
Na prostoru na kojem će sutra biti održana glazbeno-poetska večer prije dvije godine predstavljena je Knjiga o Gabi Siniše ŠkariceNikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Kroz gradska vrata u svijet poezije, tako su sutrašnje događanje u kojem će se predstaviti dva šibenska Zagrepčanina ili zagrebačka Šibenčanina, teško je reći koji atributi i imenice bolje odgovaraju, nazvali organizatori Lions kluba Šibenik u suradnji s Muzejom grada Šibenika.

Riječ je zapravo o potsko-glazbenoj večeri kada će na skalinama ispred Muzeja grada Šibenika kod Gradskih vrata nastupiti dva Zvonimira: Zvonimir Friganović koji će govoriti svoje stihove i Zvonimir Zvonko Varošanec koji će svirati gitaru. Zvonimir Friganović iza sebe ima objavljene knjige pjesama, a mnogi Šibenčani sjetit će se i njegove prerano preminule supruge saborske zastupnice  Snježane Bige Friganović. 

Varošanec, sada u mirovini, hrvatskoj javnosti dobro je pak poznat kao novinar, autor i urednik HTV-a, a ljeta redovito provodi na Zlarinu. 

Gost dvaju Zvonimira bit će Nikola Urukalo, poznati šibenski voditelj i zaljubljenik u klape, a ovaj put publika će ga upoznati i kao autora pjesama.

Večer Kroz gradska vrata u svijet poezije održat će se u petak, 16. kolovoza u 21 sat po uzoru na najstariju pjesničku manifestaciju u Hrvatskoj zagrebačko Jutro poezije gdje su dvojica Zvonimira česti gosti. Stoga je i šibenska publika pozvana da ukoliko netko među njima piše pjesme da se na kraju večeri pridruži dvojici Zvonimira te da svoje stihove podijele s ostalom publikom.

25. rujan 2024 23:36