StoryEditorOCM
OstaloVELIKI TALENT

U 54. godini preminuo glumac Davor Janjić, Martin iz Papićevog ‘Života sa stricem‘

Piše L. G./ Jutarnji list
29. studenog 2022. - 13:37

U 54. godini preminuo je bosansko-hercegovački glumac Davor Janjić poznat po ulogama u filmovima "Čaruga" Rajka Grlića, "Ovo malo duše" Ademira Kenovića, potom po onima u filmovima Martina Kujundžića u Papićevom filmu "Život sa stricem" i "Duhovi Sarajeva". Igrao je i u filmovima "Belle Epoque", "Outsider" i drugima. Rođen je u Tuzli 1969. godine, a studirao je u Sarajevu. Bio je član otvorene scene Obala Sarajevo i najmlađi član Ateljea 212 u Beogradu, piše Jutarnji list.

Za Jutarnji je govorio o svojoj ulozi u TV drami "Ovo malo duše". Bila je to njegova prva uloga. Kako je rekao u intervjuu, bilo je to sjajno iskustvo: "Kada imate jednu od glavnih uloga, svi paze na vas. No, odmah sam shvatio da je iznimno važno da moj nastup ne komentira redatelj, nego pomoćni dio ekipe. Ukoliko su oni zadovoljni, znači da sam posao dobro odradio".

Kako ga je otkrio Krsto Papić za film "Život sa stricem", rekao je: "Najzaslužniji je bio Mate Matišić koji me uočio u Kenovićevoj drami i preporučio Papiću. Imao sam tada već 17 godina i upravo sam upisao sarajevsku glumačku akademiju. Studirao sam tek 12 dana, kada su me pozvali na probno snimanje s Almom Pricom i to je vrlo dobro prošlo. Nismo se baš složili oko honorara, no na posljetku se i to sredilo. Zbog toga što sam prihvatio ulogu u filmu morao sam ponavljati prvu godinu, ali nije mi žao. Moj profesor Miralem Zubčević bio je neumoljiv. Iako mislim da mi to nisu trebali napraviti jer nisam bio potpuni amater" te nastavio: "Na setu su bila dva velika glumca, Miodrag Krivokapić i Fabijan Šovagović, prema kojima sam osjećao strahopoštovanje. Njima sam se prilagođivao. S klincima je bilo puno lakše - Filip Šovagović, Dejan Aćimović - to je bilo ogledanje tko koga. Iako se već tada vidjelo da je Alma Prica izvanserijski talent, piše Jutarnji list.

 

22. travanj 2024 13:21