StoryEditorOCM
Ostalomotivirajuće

Privlačna manifestacija na najudaljenijem naseljenom otoku šibenskog arhipelaga: Završeno žirajsko kulturno ljeto

Piše I. M.
18. kolovoza 2024. - 09:44

Koncertom pod naslovom „Žirje moje lanterna je stara“, održanim pred drevnom crkvom sv. Mikule iz 16. stoljeća, završilo je Osmo žirajsko kulturno ljeto, koje, uz pomoć gradskih institucija i tvrtki, organizira Kulturna udruga Žirje. Bila je to zapravo promocija prvog nosača zvuka mješovite klape Žirje, koju je sa zanimanjem, pa i oduševljenjem poslušao nemali broj otočana i njihovih gostiju. Riječ je o CD-u, izdanje kojega su pomogli mnogi Žirjani, pa i zlatni košarkaš Željko Jerkov.

- Izuzetno sam zadovoljan ne samo koncertom, već i publikom, i ambijentom, koji vonja na autohtonu, iskonsku kamenu Dalmaciju – izjavio je poslije koncerta solist Žirja Nenad Petković, inače profesionalni pjevač u zagrebačkom HNK.

Tijekom koncerta svoje stihove čitali su i žirajski pjesnici Ivana Kale i Ivan Dobra.

Dan ranije u uvali Mikavica održana je i promocija nove knjige žirajskog arheologa dra Jadrana Kale.

- Zadovoljna sam ovogodišnjim programom i odzivom publike. Sve je motivirajuće da nastavimo zahtjevan volonterski posao na „Žirajskom kulturnom litu“ – izjavila je Senka Skorić, spiritus movens privlačne manifestacije na najudaljenijem naseljenom otoku šibenskog arhipelaga. Gospođa Skorić je zajedno s Maksimom Romanom i Ivanom Dobrom dobila posebno priznanje za pomoć klapi Žirje i, inače, doprinos „Žirajskom kulturnom litu“.

29. rujan 2024 03:25