StoryEditorOCM
OstaloHNK u Šibeniku se pohvalio

Novu premijernu predstavu „Murlin Murlo“ u cijelosti su radile šibenske umjetničke i autorske snage, a režiju potpisuje glumica Oriana Kunčić

Piše Šibenski.hr
14. listopada 2020. - 11:00

Šibensko kazalište, kako je bilo i najavljeno, 29. listopada ima novi premijerni naslov, prvi u ovoj sezoni. Riječ je o predstavi „Murlin Murlo" suvremenog ruskog drmatičara Nikolaja Vladimiroviča Koljade, a redateljca je šibenska glumica Oriana Kunčić.

Premijerna izvedba je u četvrtak 29. listopada u 20 sati, a već sutradan je reprizna izvedba za korisnike pretplate B, a dio ulaznica bit će i u slobodnoj pretplati. Ulaznice će biti puštene u prodaju već sutra, 15. listopada i mogu se nabaviti na internetskoj stranici mojekarte.hr, poručuju iz šibenskog HNK-a.

-Murlin Murlo, ruskog dramatičara Nikolaja Koljade, bavi se životima četvero mladih ljudi koji egzistiraju u posttranzicijskom razdoblju, odnosno u onome što je ostalo od nekadašnjeg sovjetskog imperijalizma. Radnja se odvija u provincijskom gradiću Sipilovskom gdje likovi nemaju priliku za zdrav razvoj. Želja za metropolom, Moskvom, boljim životom, gotovo je čehovljevski prikazana.

Okolnosti ih samo gaze, a dvije sestre Olga i Ina ugledaju spas u novom podstanaru Alekseju. Koljada u stilu odlazi ekstremno u kreiranju ljudskih sudbina, daje notu sablasnog, gangrenozno prosipa ljudsku srž na pladanj. Murlin Murlo je priča o nama i o još jednom beznadežnom kriku za boljim sutra - navode iz šibenskog teatra i dodaju kako je nova premijera u cijelosti "domaća", to jest autorski i umjetnički tim je iz Šibenika.

U predstavi glume: Ana Perković, Franka Klarić, Šime Bubica i Kristian Šupe.

Scenograf je Frane Celić, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin, a autor glazbe je šibenski profesor gitare Ante Stošić.

Oblikovatelj zvuka je Pavle Karega, a svjetla Josip Bakula.

Inspicijent je i ovaj put Sergej Mioč, a za grafički dizajn pobrinuo se Ante Filipović Grcić.

24. travanj 2024 04:59