StoryEditorOCM
Knjigemini sajam knjiga

Šibenčani razmjenjivali, prodavali i besplatno dijelili knjige; Donosimo djelić atmosfere iz Perivoja Roberta Visianija

Piše Šibenski.hr
15. listopada 2022. - 12:51

U sklopu obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2022., Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik i Kulturna udruga Fotopoetika danas su u Perivoju Roberta Visianija organizirali pop-up book store, odnosno mini sajam knjiga, na kojemu su se razmjenjivale, prodavale i besplatno dijelile knjige.

Osim organizatora, sudjelovali su Lions klub „Luca“, Martina Markov i čitateljski klub „Jakobine“. Mjesec hrvatske knjige, kojemu je primarni cilj poticanje čitanja, ove godine naglasak stavlja, s motom "Misli na sebe – čitaj!", na dva ključna pojma: knjigu i knjižnicu.

Tom temom želi se skrenuti pozornost na prilagodbu knjižnica potrebama novih generacija, ali i ukazati na specifična obilježja današnjih mladih: mobitel u ruci, ekološku osviještenost, kao i osamljenost i zabrinutost, te istaknuti kako im knjižnica odnosno knjiga može pomoći.

Sajam je prvi put održan pretprošle godine na istome mjestu u sklopu C-Change festivala što ga je Grad Šibenik organizirao u sklopu provođenja dvogodišnjeg međunarodnog projekta C-Change: Arts and Culture Leading Climate Action in Cities.

20. travanj 2024 13:56