StoryEditorOCM
Izložbeu dvije galerije

U Kninu otvoren prvi Međunarodni trijenale portreta: izloženi radovi pedesetak autora iz 17 zemalja

Piše Vjera Zorić
16. rujna 2022. - 14:33

U Kninskom muzeju svečano je otvoren prvi Međunarodni trijenale portreta u Kninu. U dvije galerije u muzeju izloženo je osamdeset pristiglih radova, sveukupno pedesetak autora iz 17 zemalja. Izložbe su bile crteži, grafika, slika, skulptura, instalacija i fotografija.

- Ugodno smo iznenađeni odazivom autora, te kvalitetom I brojem pristiglih radova. Autori su temi pristupili individualno, kroz različite umjetničke interpretacije neovisno o mediju, kazala je kustosica Galerisjkog odjela muzeja Ivana Mikulić Sarić.

Posjetiteljima se uvodnim riječima obratio ravnatelj muzeja Ante Šimić, o organizaciji trijenala govorila je kustosica Galerijskog odjela muzeja Ivana Mikulić Sarić, okupljene posjetitelje i izlagače ispred grada Knina pozdravio je gradonačelnik Marijo Ćaćić, izložbu je otvorio Šibensko-kninski župan Marko Jelić.

Program je moderirala diplomirana glumica Đana Krvavica, a u glazbenom dijelu večeri nastupio je Daniel Jurković. Sponzori su bili Grad Knin, županija Šibensko-kninska, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Turistička zajednica grada Knina, Karl Dietz Kijevo i Jako Sport Knin. Izložba ostaje otvorena do 9.studenog ove godine, a razgledati se može svakim danom od osam do devetnaest sati.

23. travanj 2024 17:31