StoryEditorOCM
Izložbelovely old town

Ljubitelji odlične fotografije i stare šibenske gradske jezgre neće propustiti ovu izložbu posvećeu velikom Šibenčaninu

Piše Šibenski.hr
21. studenog 2023. - 09:04

Natječajna izložba fotografija ‘Lovely Old Town‘, u organizaciji Foto kluba Šibenik, postaje tradicionalna i već se peti put postavlja pod tim nazivom, a dvanaesti put kao izložba nazvana Kalama, skalama, butama ... (Šibenika).

Posvećena je prerano preminulom, zaslužnom Šibenčaninu, velikom šibenskom kulturnom djelatniku Milivoju Zeniću (1953. – 2011.).

Izložba je međunarodnog karaktera i donosi nam fotografije lijepih starih gradova i njihovih kala, skala i buta diljem svijeta.

Ove godine zaprimljeno je 166 fotografija od 43 autora. Dodijeljene su nagrade za prva tri mjesta i pet posebnih pohvala. Za izložbu su izabrane 62, a u Knjižnici „Juraj Šižgorić” je izloženo 37 fotografija.

- Zahvaljujemo svima koji su poslali fotografije, kako našim starim i vjernim prijateljima i suradnicima, tako i onim novim koji su prvi put na naš natječaj poslali fotografije. Veseli nas kako kvaliteta fotografija, tako i izbor motiva, od panorama, preko prekrasnih trenutaka u životu starih gradova, do onih detalja koji pomalo nestaju, a svjedoče nam o nekim ne tako davnim nostalgičnim vremenima. Ali, na fotografijama je i život i povratak života u stara gradska središta. Neka čuvaju uspomenu za neka buduća vremena i buduće generacije fotografa i onih koji će uživati u zaustavljenom vremenu i uhvaćenom i ukroćenom svjetlu u našim camerama obscurama- poručili su iz Foto kluba Šibenik.

image

Pozivnica za otvorenje izložbe u Šibeniku

Educa/
27. travanj 2024 12:56