StoryEditorOCM
Izložberazgovori sa sobom

Klub Azimut odabran je za domaćina prve zajedničke izložbe 11 autora kulturne platforme Art Ćakula

Piše Šibenski.hr
26. rujna 2022. - 18:44

Klub Azimut u Šibeniku odabran je za domaćina prve zajedničke izložbe ‘Razgovori sa sobom ‘ kulturne platforme Art Ćakula koja je nastala u travnju 2020. godine.

Riječ je o inače online zajednici umjetnika koju je pokrenula riječka umjetnica Ivana Egić, a čijih će se 11 članova, umjetnika, prvi put uživo, ali i online, pokazati na otvorenju izložbe Galeriji Azimut u četvrtak, 29. rujna, s početkom u 20 sati u šibenskom klubu koji će samo dan ranije u HNK u Šibeniku primiti Nagradu Grada Šibenika za poseban dugogodišnji doprinos kulturnom životu Krešimirovog grada.

UŽIVO I ONLINE

Na izložbi ‘Razgovori sa sobom‘ izlaže 11 umjetnika, ujedno članova online kulturne zajednice Art Ćakula. Zajednica okuplja autore ne samo iz Hrvatske već i susjednih zemalja od kojih će se neki pojaviti i među zidovima Azimutove Galerije. Otvorenje izložbe je u 20 sati, autore će predstaviti voditeljica likovnog programa udruge Kolektiv 4B, Magdalena Šetka, a osim uobičajenog programa otvorenja izložbe, posjetitelji mogu sudjelovati i u nesvakidašnjoj ćakuli koja će se također održati po prvi put ikad uživo.

Ipak, publika koja neće biti u prilici ‘sići‘ do Azimuta, i dalje će Art Ćakulu moći pratiti i sudjelovati online. Naime, online zoom emisija Art Ćakula ovog će se četvrtka emitirati iz šibenskih bunara što dodatno naglašava važnost cijelog događaja.

U međuvremenu, dodajmo da su umjetnici koji izlažu: Boris Roce, Leonardo Budimlić Majnarić, Kristina Kinkela Valčić, Matilda Muller, Lea Čeč, Ivana Egić, Vesna Opavsky, Gloria Sellan, Snježana Pokos -Vujec, Koraljka Jukić i Ivana Kutuzović.

SVEČANO U BUNARIMA

Na otvorenje izložbe su pozvani svi zainteresirani za umjetnost, za kulturu i oni znatiželjni vidjeti, čuti nešto novo, drugačije. Otvorenju izložbe ‘Razgovori sa sobom‘ prisustvovat će i neki od umjetnika čiji će radovi biti izloženi, a koji će se moći razgledati svaki dan u okviru radnog vremena kluba. Spomenimo da će u četvrtak u Azimutu biti posebno svečano budući da će samo dan ranije na svečanoj sjednici Grada Šibenika u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku primiti Nagradu Grada Šibenika za poseban doprinos na polju kulture u gradu vrsnih umjetnika iz svih ‘branša‘. Budite i vi dio lijepe kulturne priče i dajte svoj doprinos onoj lijepoj strani života u Šibeniku, dođite na Art Ćakulu i razgovarajte sa svima

19. travanj 2024 02:40