StoryEditorOCM
FotođirBUŠINA CRVENA DVICA

Sjećate li se golfa umotanog poput salame? Šibenski vatrogasac ispričao nam je genijalnu priču o svom autu

Piše Zdravko Pilić
13. siječnja 2022. - 16:04

U Šibeniku jačinu leda i temperaturne minuse ne očitavaju na prognozi, nego na golfu šibenskog vatrogasca Gorana Bušca. Ako on nije u celofanu, dobro je. Nema zime! Jer, upravo je lani legendarni golf popularnog Bušija bio viralni internetski hit, koji se s 'Dnevne doze prosječnog dalmatinca' raširio bespućima Cyber Spacea, baš pod naslovom 'Zima u Šibeniku'.

image
Fotografija golfa umotanog u celofan postala je viralni hit
Facebook/Dnevna doza prosječnog Dalmatinca

Kako je sada već znamenita fotografija, koja je nasmijala pola Hrvatske uopće nastala, otkriva nam sam Bušac:

'Ja sam lani, za vrijeme onog katastrofalnog potresa na Banovini, otišao za Glinu, s ekipom, pomoći ljudima, a Golf je ostao pred garažom, kod Vatrogasnog doma u Šibeniku. Kako je u međuvremenu zahladilo, sjetio sam se da bi valjalo provjeriti antifriz, pa sam rekao kolegama koji su ostali u Šibeniku, da mi ga pogledaju, vide antifriz i zaštite od zime. Rekli su mi – 'Ne beri ti brigu!'

Naravno, ostatak znate, oni su ga zamotali kao da je salama, u celofan, sve ste vidjeli,i vi, i cijela Hrvatska. Ma šta Hrvatska, vidjela je i rodbina po Europi. Vele, Gorane, isti tvoj golf. Ha, pa i je moj!' - veli Goran Bušac, koji se i sam gore u Glini smijao 'spaćki' svojih kolega.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Golf je ovih dana, kada je Goran u smjeni, isto pred vatrogasnim domom kao i lani. Prošao je pola milijuna kilometara, 1988, je godište, a u mene je evo već šestu godinu. Dao sam za njega šest tisuća kuna, i opet mogu imati za njega te iste novce. Znate li što najprije crkne na Golfu dvici, dizelašu? Ne znate! Pa, šofer! Sve drugo je nepoderivo. Je, malo zadimi, al pali iz prve, i po ovoj zimi!' - veli Goran.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
25. travanj 2024 16:20