StoryEditorOCM

Trogiranka Ela pobijedila sve lovce i osvojila iznos od 25.000 eura: ‘Sreća prati hrabre, ima bit‘!‘

Piše SCENA SD
21. svibnja 2023. - 22:22

Zvijezda pretposljednje ovosezonske Superpotjere, zadnja natjecateljica nedjeljne emisije, Trogiranka Ela Franić odnijela je pobjedu u duelu s cijelim supertimom! I dok je Ela osvojila iznos od 25.000 eura, u brzopoteznoj igri protiv lovaca za troje njezinih prethodnika nije bilo uspjeha, piše HRT.

Sezonska radnica jednoga trogirskog hotela u prvom je krugu osigurala iznos od 500 eura. Odgovorila je, naime, na drugom pitanju da se na Višeslavovoj kristionici spominju Mratin iz Like, Jakov s otoka, Pribineža iz Vinodola i Mikula iz Otočca, no navedena imena navode se na Baščanskoj ploči.

Potom je dobila ponude lovaca odabravši borbu protiv svih petero za 25.000 eura i uz 15 sekundi prednosti.

Tijekom brzopotezne igre protiv supertima nije znala da je u romanu Jane Austen "Ponos i predrasude" Fitzwilliam Darcy vlasnik imanja Pemberley, zaključivši kako je riječ o "Orkanskim visovima". Kazala je i da nagomilavanje dušika u organizmu uzrokuje respiratornu acidozu, a to čini nakupljanje ugljikova dioksida. Iako su lovci imali sve točne odgovore, dvije sekunde preostalog vremena donijele su joj pobjedu.

- Sreća prati hrabre, ima bit‘!, ustvrdila je oduševljena Ela nakon ogleda s petorkom. 

Morana je pak ocijenila da je borba bila ravna pravoj drami. 

image

Trogiranka Ela Franić i Lokas

Superpotjera/HRT

- Triler! Korida! Techo party! Ludilo!, započeo je Dean osvrt na duel pohvalivši Elu jer je, napomenuo je, pokazala kako ovaj format zapravo savršeno funkcionira.

- Mi smo bili odlični i nismo imali ni jednu grešku, ali je vremenska razlika bila dovoljno na njenoj strani da se, odigra li dobro, nema čega bojati. To je ona pokazala. Imala je hrabrost, znanje, brzinu i mi joj nismo mogli ništa. Bravo!, istaknuo je.   

Joško je zatim upitao Svena je li vjerovao da će natjecateljica odgovoriti točno na posljednje pitanje odnosno hoće li "iskopati Belku". Naime, 1960. godine u svemir je poletio sovjetski satelit Sputnik 5, a tražila su se imena dvaju pasa koja su u njemu bila uz pojedine druge vrste životinja.

- Jesam, nažalost, imao sam neki osjećaj da to ide prema tome. Čim sam čuo prvo ime znao sam da ide i drugo, konstatirao je Sven, a Ela se nadovezala kako obožava svemirske pustolovine pa je znala da su imena pasa Strelka i Belka. 

Na početku emisije naglasila je da bi s osvojenim novcem sinu, imenjaku voditelja Lokasa, kupila automobil. Poželjela je otići i na medeni mjesec na kojemu, kaže, nije bila iako je sa suprugom od davne 1987. godine. Dodala je i da obožava Italiju pa bi za destinacije bračnog putovanja odabrala Firencu i Veneciju. 

- Ovdje, ja mislim, ima i za auto i za medeni mjesec, dometnuo je Joško nakon njezine sjajne igre te ubrzo zaključio emisiju na ponešto drukčiji način. Odjavio je sebe, prije odlaska iz studija zamolivši publiku da još jednom pozdravi pobjednicu Elu. 

Elini večerašnji prethodnici koji u ogledima s lovcima nisu izašli kao pobjednici bili su stomatolog Tomislav Flegar iz Zagreba, 19-godišnji student prve godine farmacije, Zagrepčanin Vito Telebuh, te magistra inženjerka elektrotehnike Petra Odžak iz Hrvaca, piše HRT.

  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 09:11